Gå til sidens hovedinnhold

– HA er ikke velkommen hit

Artikkelen er over 9 år gammel

Klar melding fra Fauskes fungerende ordfører.

I 1997 hjalp Fauske kommune Turnout mc med tomt. Det samme hadde neppe skjedd i dag.

– Det var vel ingen av datidens politikere som visste at det ville bli som nå. Det sier Kjell Sverre Jakobsen, som er fungerende ordfører på Fauske.

Politiets oppgave

Han er tydelig på at Hells Angels er uønsket, og sier han anser det som politiets oppgave å ta seg av problemet.

– Vi ser jo det at politiet har vært veldig aktive. Men vi føler at de har god kontroll og følger miljøet.

I helgen har politiet fulgt nøye med på 20-årsjubileet til Finneidklubben. Dette fordi de mistenker at HA forsøker å etablere seg på Fauske, som er et viktig knutepunkt for kommunikasjon i Nord-Norge

Det var – i sin tid – kommunen selv som hjalp Turnout mc med tomt. På slutten av 90-tallet fikk klubben en håndgitt tomt på Søbbesva, men bedrifter i området steilet ved tanken på å få en mc-klubb som nabo. Klubben fikk derfor kjøpe en tomt på Finneid industriområde i stedet. Kommunen regulerte senere klubbhuset inn på området.

– Jeg kjenner til det, sier den fungerende ordføreren.

– Det ble gjort på samme måten litt lenger nord i landet også.

Tanken bak

– Hadde vi visst den gang det som vi vet nå, ville vi kanskje opptrådt annerledes. Men det er jo klart, man kan jo være ok selv om man kjører sykkel, sier han.

Jakobsen tror tanken i 1997 var å legge til rette for mc-interesserte, som ville opptre som en redelig klubb.

– Det som det nå spekuleres i, med tilknytning til Hells Angels, det er ikke noe som er ønskelig, sier han.

AN har gjentatte ganger forsøkt å få medlemmene i Turnout mc i tale, for å høre hvordan de stiller seg til politiets påstander om en eventuell HA-etablering. Men fra klubbhold er det fortsatt stille. Ingen vil svare.

Familiefolk

– Vi vet jo at det er familiefolk der. Det er nok mange som overhodet ikke kan tenke seg tanken på at noen av disse skal være interessert i å ha kontakt med Hells Angels. Kanskje er det også klubbmedlemmer som har fått seg en overraskelse der, spekulerer Jakobsen.

Ved Fauske lensmannskontor jobbes det fortsatt med å oppsummere helga. Lensmann Petter Grønås sier han registrerer at enkelte er uenig i ressursbruken til politiet:

– Der vil jeg gå så langt som å si at mange av dem med den oppfatningen, de sitter i hvert fall ikke på de opplysningene vi sitter på.