I hver sving står det en børstraktor, en Volvo, BMW eller en Toyota stasjonsvogn. I elva rett nedenfor står gutta, med vadere og vannet til godt oppover lårene. En og annen jente finnes det naturligvis innimellom. Men i hovedsak er laksefiske en mannegreie.

Damefri.

– Noen velger selvfølgelig å ha kona med på fisketur. Men vi er jo tross alt her for å slappe av og få hverdagen litt på avstand, sier Roger Wik fra Bodø. Han lener seg bakover og ler høyt og mandig sammen med broren Raymond Wik og kompisen Bjørn-Erik Hagensen.

Avisa Nordland treffer de tre på Trones Turistsenter et godt stykke opp i Beiarelva lørdag formiddag. Det er om lag tolv timer siden laksefisket ble åpnet for sesongen. Ryktene vil ha det til at en av de tre allerede har landet en svær rugg av en laks.

En av de første.

Ryktene viser seg å være sanne. Raymond er blitt den stolte eier av en laks som veide åtte kilo da den kom opp av vannet. Den ble tatt like overfor Raudbergan i de små timer natt til lørdag.

Da Avisa Nordland besøker gjengen, har de sovet i et par-tre timer. Storfangsten ga dem blod på tann. De tok ikke kveld før klokken ti lørdag formiddag. Mellom tolv og ett var de oppe igjen for å starte på ny.

Mange timer.

– Det blir litt lite søvn på sånne helger. Men sove kan vi tross alt gjøre seinere, sier far til Roger og Raymond, Arnfinn Wik da han tørner ut lit seinere. Så setter gutta kursen for elva igjen.

Innved land står det en laks som biter idet sluken går forbi.

Guttene samler seg. Et par andre fiskere kommer også for å se fiskerens kamp mot elementene. En stor laks kan være litt av en utfordring. Ti kilo rå muskelkraft som spiller på lag med den stri strømmen kan være nok for mange. Så er det tid for fotografering av de gutta som har fått drømmen oppfylt.