Går mot rask nedleggelse av denne skolen

Skoledelen på Ulvsvåg oppvekstsenter ser ut til å bli tilnærmet tømt for elever før neste skoleår tar til.

Skoledelen på Ulvsvåg oppvekstsenter ser ut til å bli tilnærmet tømt for elever før neste skoleår tar til. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det går mot rask nedleggelse av skolen på Ulvsvåg i Hamarøy.

Ifølge fagleder for oppvekst i Hamarøy, Kurt Fossvik, har kommunen mottatt søknader fra fire-fem foreldre som ønsker at ungene deres skal bli overflyttet fra Ulvsvåg til Hamarøy Sentralskole fra høsten av.

– Begrunnelsen til de fleste er at miljøet på skolen blir for lite. Akkurat nå har vi bare en eller to elever som skal begynne på skolen på Ulvsvåg til høsten, sier Fossvik.

Vanskelig besluttning

– Og det betyr i praksis at skolen legges ned?

– Jeg ønsker ikke å forskuttere noe. Det er opp til politikerne å avgjøre hva som skal skje med skoletilbudet på stedet, men uten elever blir vel neppe beslutningen så vanskelig å ta. Det er ingen tvil om at miljøet begynner å bli i minste laget, svarer Fossvik.

Politikere må diskutere på nytt

Kommunestyret vedtok nylig at skolen skulle få fortsette med 1. til 4. klasse neste skoleår i håp om at elevtallet på sikt skulle ta seg opp igjen. På det tidspunktet lå det an til å bli sju elever på skoledelen av Ulvsvåg oppvekstsenter skoleåret 2014/2015.

– Etter at en elev flyttet til en annen kommune, begynte søknadene om overflytting til sentralskolen å komme fra andre foreldre. Jeg har gitt beskjed til rådmannen om situasjonen og antar at politikerne nå må diskutere situasjonen for skolen på nytt, sier faglederen for oppvekst.

Artikkeltags