Ga ut ny avis i dag

Artikkelen er over 11 år gammel

Slik ser den ut, den aller første utgaven av Våganavisa.

DEL

På to måneder har han skapt Våganavisa, den nye lokale ukeavisen som kun kommer ut i Vågan i Lofoten. I dag kom det første eksemplaret.

– Vi har fulldistribusjon i dag. Det betyr at rundt 3.900 husstander får avisa, sier en meget godt fornøyd redaktør og aviseier, Edd Meby.

Meby, som er opprinnelig fra Bodø, forlot Lofotposten etter 20 år som journalist i høst for å starte egen lokalavis. Før første utgave kom i går hadde 300 våganværingen tegnet abonnement. Målet er et opplag innen 2007 på 1.500 aviser.

Første utgave av avisa er på 40 fargesider. Den er i to legg, fordi trykkeriet som avisa trykkes ved på Sortland, ikke klarer å trykke så mange fargesider i et legg.

– Vi fikk et tilbud fra trykkeriet til Lofotposten, men valgte å gå til K. Nordahl AS på Sortland, sier Meby.

Avisa har flyttet inn i sentrale lokaler i Vestfjordgata midt i Svolvær sentrum. De tre medarbeideren har hatt travle uker, men var i går godt fornøyd med at avisa hadde kommet ut med sitt første eksemplar.

Meby innrømmer at han har rappet avisens layout fra andre aviser han liker.

– Jo da, jeg har stjålet. Meningen har vært å få et moderne utseende.

Første utgave av Våganavisa har en god del annonser, ifølge redaktøren går også første utgave i pluss.

– Vi har brukt mye penger på å skaffe oss godt utstyr. Vi satser nå i første omgang på en liten organisasjon, og da kan vi også konkurrere i annonsemarkedet på pris. Jeg syns vi har fått en veldig god mottakelse, ikke minst fra næringslivet i Vågan, sier Meby.

Artikkeltags