Ga selv kollekt med kort

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Han hadde bare fem kroner i lomma. Da tok biskopen opp bankkortet, bruker terminalen og fikk gitt sin kollekt til Svolvær kirke. Hva mener du om at kirka innfører kortterminal?

DEL

Vær hjemme selv om du er borte. Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

  • Er det riktig av kirka å innføre kortterminal?Si din mening om saken i kommentarfeltet under artikkelen.

– Jeg var vel den første til å gi min kollekt via kortterminalen i Svolvær kirke. Dette skjedde forrige søndag og det var første gang kirka hadde en kortterminal i bruk. For meg var dette veldig greit, kirken hadde jubileum og jeg hadde lyst til å gi en jubileumsgave. Men hadde da bare fem kroner i lomma, forteller biskopen i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen, som ikke vil røpe hvor mye han ga.

– Nei, men jeg fikk gitt en skikkelig jubileumsgave, sier han.

Dyr og kort

Søndag innfører Rønvik kirke kortterminal som et prøveprosjekt. Kollekten kan dermed gis ved å bruke bankkortet.

Biskopen har ingen etiske betenkeligheter med dette. Men sier at det nok er lurt å holde seg til vanlige bankkort med bankaksept, og ikke kredittkort.

– Selv er jeg litt fremmed for å bruke terminalen i kirka, det er litt uvant. Samtidig har jeg vært til stede under ofring til kirka på Madagaskar, der folk ga levende dyr som ble solgt på auksjon. De hadde ikke penger å gi. Slik var den virkeligheten, terminaler i kirka her er å møte vår virkelighet, sier han og påpeker at kollekten dreier seg om å gi pengegaver til kirkens arbeid.

– I ytterste forstand til Gud, sier Jørgensen.

Nye muligheter

Han tror ikke at en kortterminal vil bli oppfattet som pengepress i kirka.

– Nei, det tror jeg ikke. En slik terminal vil hjelpe de som har planlagt søndagen litt dårlig, slik jeg gjorde i Svolvær. Noen blir jo høystemt under en gudstjeneste og vil kanskje gi litt mer enn de første hadde tenkt. En terminal gir mulighet for det, sier Jørgensen.

Han mener en kortterminal i kirka bare synliggjør den virkeligheten vil lever i.

Artikkeltags