Ga selv kollekt med kort

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Han hadde bare fem kroner i lomma. Da tok biskopen opp bankkortet, bruker terminalen og fikk gitt sin kollekt til Svolvær kirke. Hva mener du om at kirka innfører kortterminal?

DEL
  • Er det riktig av kirka å innføre kortterminal?Si din mening om saken i kommentarfeltet under artikkelen.

– Jeg var vel den første til å gi min kollekt via kortterminalen i Svolvær kirke. Dette skjedde forrige søndag og det var første gang kirka hadde en kortterminal i bruk. For meg var dette veldig greit, kirken hadde jubileum og jeg hadde lyst til å gi en jubileumsgave. Men hadde da bare fem kroner i lomma, forteller biskopen i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen, som ikke vil røpe hvor mye han ga.

– Nei, men jeg fikk gitt en skikkelig jubileumsgave, sier han.

Dyr og kort

Søndag innfører Rønvik kirke kortterminal som et prøveprosjekt. Kollekten kan dermed gis ved å bruke bankkortet.

Biskopen har ingen etiske betenkeligheter med dette. Men sier at det nok er lurt å holde seg til vanlige bankkort med bankaksept, og ikke kredittkort.

– Selv er jeg litt fremmed for å bruke terminalen i kirka, det er litt uvant. Samtidig har jeg vært til stede under ofring til kirka på Madagaskar, der folk ga levende dyr som ble solgt på auksjon. De hadde ikke penger å gi. Slik var den virkeligheten, terminaler i kirka her er å møte vår virkelighet, sier han og påpeker at kollekten dreier seg om å gi pengegaver til kirkens arbeid.

– I ytterste forstand til Gud, sier Jørgensen.

Nye muligheter

Han tror ikke at en kortterminal vil bli oppfattet som pengepress i kirka.

– Nei, det tror jeg ikke. En slik terminal vil hjelpe de som har planlagt søndagen litt dårlig, slik jeg gjorde i Svolvær. Noen blir jo høystemt under en gudstjeneste og vil kanskje gi litt mer enn de første hadde tenkt. En terminal gir mulighet for det, sier Jørgensen.

Han mener en kortterminal i kirka bare synliggjør den virkeligheten vil lever i.

Artikkeltags