Fylkesordfører: - Ingen ulovlige handlinger

Kommunikasjonssjef Geir Johnsen og fylkesordfører Sonja Steen.

Kommunikasjonssjef Geir Johnsen og fylkesordfører Sonja Steen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Fylkesordfører Sonja Steen (Ap) inviterte onsdag til pressekonferanse.

Dette etter å ha mottatt rapporten fra eksternt varslingsorgan Gunnar Lind. Han har skrevet rapporten etter å ha behandlet May Valles varsel om seksuell trakassering på fylkestinget.

- På høyeste alvor

Sonja Steen sier hun tar rapporten på høyeste alvor.

- Rapporten legger til grunn at enkelte mener at det har forekommet uønskede utsagn, og anbefaler at fylkestinget behandler fylkeskommunens etiske retningslinjer, sier fylkesordfører Sonja Steen.

Gjennomgang

Hun forteller at det allerede er forberedt en gjennomgang av fylkeskommunens etiske retningslinjer og varslingssystem på fylkestinget i april.

- Og vi vil også fortsette å ha gjennomganger av de etiske retningslinjene i fylkeskommunen. Man representerer fylkeskommunen 24 timer i døgnet og det er viktig at man vet hva som forventet av en, sier Steen.

Hun har også tatt dette videre med gruppelederne for de forskjellige partiene på fylkestinget.

Ser framover

- Det er min oppfatning at det er gode råd Gunnar Lind gir om å se framover og ikke bruke mye tid og energi på å se på det som har vært. Og ta konsekvensen av at politikerne også framover skal jobbe sammen, sier Steen.

Dette er første gangen et eksternt organ har behandlet en varslingssak for fylkeskommunen. Sonja Steen peker på at det er fint å se at dette systemet fungerer.

Ingen ulovlige handlinger

Steen sier videre at det på bakgrunn av denne rapporten ikke er grunnlag for å si om det er en ukultur på fylkestinget.

- Nei. Folk har ulike oppfatninger og reagerer forskjellig, sier Steen.

- Det er også viktig å påpeke at det ikke er snakk om ulovlige handlinger. Det er snakk om utsagn og ikke tilnærminger,sier Sonja Steen.

Artikkeltags