– Viktig avklaring om fraværsregler

Fylkesråd Hild-Marit Olsen.

Fylkesråd Hild-Marit Olsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Fylkesråd Hild-Marit Olsen er glad for avklaring fra statsråden om at også arbeid i interesseorganisasjoner vil kunne regnes som politisk arbeid.

Det har i flere omganger kommet reaksjoner på måten de nye fraværsreglene i videregående skole har blitt tolket. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier i sitt svar til Stortinget, at han vil be Utdanningsdirektoratet gjøre reglene klarere rundt hvilken politisk aktivitet som kan regnes inn som godkjent fravær.

– Jeg er glad for at ministeren nå rydder i dette. Jeg har hele tiden påpekt at vi må ha et fraværsreglement som ikke bidrar til forskjellsbehandling og urettferdighet. Søknader om fravær til politisk arbeid vil alltid måtte vurderes i hvert enkelt tilfelle, men nå får vi en presisering på at arbeid i andre interesseorganisasjoner også skal gjelde som politisk arbeid, og dermed kunne gi godkjent fravær, sier fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap) i en pressemelding.

Mental Helses ungdomsorganisasjon har vært misfornøyd med at ikke møtevirksomhet på nasjonalt nivå har vært ansett som godkjent fravær.

– Nå har Arbeiderpartiets Martin Henriksen brakt spørsmålet inn på Stortinget. Kunnskapsministeren har innrømmer at regelverket har vært for uklart, og har bedt Utdanningsdirektoratet komme med en utvidet tolkning, der vi nå får mulighet til å regne politisk arbeid i interesseorganisasjoner på lik linje med partipolitisk arbeid, forteller Olsen.

Artikkeltags