Fullt på hurtigbåten

Søndag vil hurtigbåtpassasjerer fra Steigen igjen få oppleve at de ikke får plass på hurtigbåten Nordlandsekspressen kapasiteten er sprengt.

Søndag vil hurtigbåtpassasjerer fra Steigen igjen få oppleve at de ikke får plass på hurtigbåten Nordlandsekspressen kapasiteten er sprengt.

Artikkelen er over 11 år gammel

På nytt viser det seg at Nordlandsekspressen har for liten kapasitet mellom Steigen og Bodø.

DEL

Allerede fredag var kapasiteten på turen kommende søndag fra Svolvær via Hamarøy og Steigen til Bodø, sprengt.

Ordfører Berit Woie Berg i Steigen forteller at hun i løpet av fredagen mottok flere henvendelser fra fortvilte og oppgitte personer som hadde forsøkt å bestille plass på båten fra Steigen til Bodø søndag.

– Beskjeden de fikk var at det var fullt på båten. Hurtigruten ASA har opplyst at selskapet heller ikke har reservebåt å sette inn. Det må gå an å finne løsninger, eksempelvis at en hurtigbåt går en ekstratur fra Bodø til Helnessund om kvelden søndag for å hente passasjerer som ikke får plass på den ordinære ruteturen, mener Berit Woie Berg.

Håpløst

Hun betegner det som helt håpløst at hurtigbåten på søndag ikke har plass til noen passasjerer fra Steigen, med unntak av noen få som har returbilletter.

– Både skoleelever og folk som skal av gårde på jobb er avhengige av at Hurtigruten ASA klarer å ta unna trafikken. Det er også håpløst at selskapet heller ikke klarer å komme opp med en alternativ løsning på den viktigste reisedagen i uken, sier en oppgitt ordfører.

Bjørn Laksforsmo, direktør for ferger og hurtigbåter i Hurtigruten ASA, bekrefter situasjonen kommende søndag.

– Det er riktig at hurtigbåten fra Svolvær søndag er fullbooket, sier han.

– Hva gjør Hurtigruten ASA for å hjelpe passasjerer som blir stående igjen på kaia?

– Bortsett fra å sette opp ekstra buss fra Steigen, noe som ikke er et fullgodt alternativ, er det lite vi kan gjøre denne helgen ettersom vi har reservebåten vår på verksted. Problemet vårt er at hurtigbåtene er for små, sier han.

Felles ansvar

Laksforsmo viser til at Hurtigruten ASA gjentatte ganger og ved forskjellige anledninger har tatt opp med fylkeskommunen den mangelfulle kapasiteten på hurtigbåttilbudet til og fra Steigen.

– Løsningen ligger i større båter med økt passasjerkapasitet, eller at det settes opp ekstraturer. Hurtigruten ASA og Nordland fylkeskommune har et felles ansvar for å løse problemene. Jeg har registrert at politikerne i forbindelse med valgkampen har signalisert at de vil satse på pendlerrute mellom Bodø og Steigen. Det er et initiativ vi ønsker velkommen og som vi håper vil bli fulgt snart opp. Uansett må nok passasjerer i Steigen regne med at vi også framover vil ha kapasitetsutfordringer på ruten. Det finnes ingen enkle løsninger på denne saken, mener Bjørn Laksforsmo.

Hurtigruten ASA har ikke reservebåt å sette inn.

Artikkeltags