Gå til sidens hovedinnhold

Frykter at datterens drapsmann blir løslatt

Artikkelen er over 12 år gammel

Faren til drapsofferet Ann Mari Solås er skremt over at den drapssiktede 43-åringen kan slippe fengsel.

Onsdag, to måneder og to dager etter drapet, ble familien til Ann Mari Solås informert om resultatet av den rettspsykiatriske erklæringen.

Konklusjonen er at 43-åringen ikke var strafferettslig tilregnelig da han stakk ned og drepte Ann Mari Solås på trappa utenfor hjemmet hennes i Bjørndalslia 16. desember i fjor.

- Skremmende

Trond Solås, faren til Ann Mari Solås, er ikke overrasket over konklusjonen.

- Men det er en skremmende tanke at drapsmannen kan komme til å slippe fengselsstraff. Jeg er jo ingen psykiater, men for den vanlige mann virker det for enkelt at en drapsmann kan bli ilagt psykiatrisk behandling og slippe en dom, sier Solås til Avisa Nordland.

Nå frykter han at advokat Nils Aga skal be om løslatelse for 43-åringen før saken kommer opp.

- Det er særlig av hensyn til barnebarna mine som har mistet mora si. De er veldig redde for drapsmannen. De kvier seg for å besøke nabolaget der drapet skjedde, sier Solås.

Les også: - Drapssiktede slippes ikke fri

Sykehuset

Trond Solås reagerer sterkt på at det har tatt så lang tid før Nordlandssykehuset har levert svar til fylkeslegen i tilsynssaken som ble opprettet etter drapet. Han frykter at sykehuset vil forsøke å bagatellisere det som har skjedd slik at drapet ikke får noen følger.

- Nå må sykehuset snarest komme på banen og gi en forklaring på det som har skjedd. Det skal ikke være nødt til å ta mange måneder, sier Solås.

Informasjonssjef ved Nordlandssykehuset, Randi Angelsen, beklager at Nordlandssykehuset har brutt fristen i forbindelse med sitt svar til fylkeslegen i denne saken.

- Vårt svar ble sendt tirsdag denne uka. Det er dessverre noe forsinket på grunn av uheldige omstendigheter, blant annet sykdom, sier Angelsen.

Les mer i papiravisa torsdag.