Fra reality til relax

Artikkelen er over 13 år gammel

Hun har gjennomgått Norges lengste jobbintervju. Nå er Kandidaten-vinner Jeanette Bretteville (35) i gang med å bygge opp en ny Nikita-kjede.

DEL

Nikita Relax skal fram mot 2010 ha 30 hudpleiesalonger i Norge, 200 ansatte og en omsetning på 200 millioner. Jobben med å lede arbeidet fikk Jeanette Bretteville i den siste episoden av «Kandidaten» på TV Norge.

Nå har hun vært en uke i Spania sammen Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen for å lære om Nikita-verdier, og i går gjestet hun gjengen i reklamebyrået Bright ID på Bertnes utenfor Bodø. Det er de som har jobbet fram det nye konseptet, som nå er gjennomgått med den nye administrerende direktøren.

En million.

Med årslønn på en million kroner er Bretteville i gang. Hvor den første hudpleiesalongen blir åpnet vet hun ikke ennå.

– Der hvor vi får de første lokalene. Det er kanskje ikke unaturlig at det blir i Oslo. Men vi skal ha 30 salonger over hele landet, og helt sikkert en i Bodø, sier hun.

– Premien din var lederjobb med en million i lønn. Føler du prestasjonsangst ut fra lønnen og hva som kreves av deg nå?

– Nei, jeg tenker ikke på pengene. Det var aldri noe drivkraft. Derimot er det å få bygge opp et helt nytt konsept utrolig spennende.

– Så du har ikke regnet ut hvor mye du tjener i måneden?

– Nei, det har jeg faktisk ikke tenkt på.

Stor interesse.

Nikita Relax har lyst ut de første stillingene. Over 200 meldte sin interesse til et 20-talls jobber. Om ikke lenge går den nye direktøren i gang med å ansette medarbeidere.

Hudpleiesalongene har vokst i antall de siste årene.

– Det er en klar trend at vi bruker med tid på denne type virksomheter. Potensialet er stort for å lykkes. Nikita har på mange måter lagt en del av infrastrukturen gjennom frisørsalongene, selv om det nødvendigvis ikke vil bli relax-salonger alle steder der det i dag klippes hår. Men vi skal være der folk ferdes, sier den nybakte direktøren, som har tenkt å være i Nikita lenger enn et år.

Hudpleie, massasje og avslapning blir viktige stikkord for nysjefen, som langt fra er uten erfaring i å starte opp virksomheter. Ikke alt har vært like vellykket, men i en alder av 25 år overtok hun familiebedriften J. O. Bretteville. Maskinforretningen i Asker leverte blant annet utstyr til Løvold i Bodø og omsatte for 35 millioner. Hun snudde minus til pluss, reduserte arbeidsstokken og solgte bedriften til slutt.

Nå skal hun selge opplevelser, men først og fremst bygge en ny Nikita-kjede med utgangspunkt fra Oslo.

Artikkeltags