Gå til sidens hovedinnhold

Fra møkkaspaer til Årets nordlending

Artikkelen er over 12 år gammel

For 12 år siden tok Malin Arntsen fram møkkaspaden og satte i gang. Nå er hun kåret til Årets nordlending. Send din gratulasjon til Årets nordlending!

  • I kommentarfeltet under artikkelen kan du sende inn din gratulasjon til Malin Arntsen.

36 år gamle Malin Arntsen jubler stolt over utmerkelsen "Årets nordlending". Den får hun for sitt arbeid med å skape Klokkergården på Rødøya til et reisemål for 20.000 besøkende årlig – med mer.

– Det varmer meg dypt inn i hjerterota, fastslo Arntsen da hun fikk skryt, diplom og skulptur av sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen.

– Denne skulpturen er akkurat slik som jeg har jobbet. Bygget kloss på kloss. Det var stort å få vite at jeg var nominert. Jeg holdt på å flate ut da jeg fikk vite at jeg hadde vunnet. Det er bare å nyte alle de gode ord, smilte hun under overrekkelsen i kantina i Avisa Nordland.

– Jeg blir veldig ydmyk av en slik utmerkelse. En stor takk til juryen som tok meg med som kandidat. En stor takk skal også alle som har stemt på meg ha.

Verdig vinner

Jurymedlem og regiondirektør i NHO Nordland, Edel Storelvmo, priser kvinner som Malin Arntsen.

– Jeg synes det er veldig stort at en kvinne som Malin får denne hederen i et år som dette. Vi trenger slike historier mer enn noen gang i disse krisetider, sier Storelvmo og mener det er mange myter om Nordland og distriktene.

– Vi hører hele tiden at bygdene fraflyttes og alle ungdommen reiser. Det stemmer ikke det. Det er Malin et svært godt bevis på. Hun viser at det er fullt mulig å få til store ting uansett hvor du kommer fra. Malin reiste ikke. Hun ble og skapte seg en livskraftig arbeidsplass.

– Du drømmer om flere slike?

– De finnes der ute, men vi må alle bli flinkere til å trekke fram de gode og positive historiene. Vi må ikke bare være problemfokusert. Vi må se løsninger. Vi må trekke fram de gode rollemodellene. Slike som Malin, fastslår Storelvmo.

Tøffe tak

Arntsen overtok den gamle internatskolen på Rødøya i 1996. Da var den brukt som fjøs. Det første hun gjorde var å spa ut all møkka. År for år har målet om et lite tilbud til tilfeldig forbipasserende og fastboende vokst seg større.

Jan-Eirik Hanssen mener Arntsen innfrir alle krav for å bli "Årets nordlending".

– Årets nordlending skal gjennom personlig innsats bidra til trivsel og utvikling for nordlendingene, og/eller framstå som et eksempel på nordlendingenes skaperkraft og ståpåvilje. Hun er et levende eksempel på skaperkraften som bor i nordlandske kvinner, fastslår Hanssen.

Nærmere 2000 lesere bidro med stemmer til de ti kandidatene. Etter et jevnt løp avgjorde juryen at Malin Arntsen fortjente tittelen "Årets nordlending 2008".

Juryen besto av Storelvmo, Hanssen, fylkesråd Odd Eriksen og vaktsjef Monica White Martinsen i NRK Nordland.

Les mer om denne saken i papirutgaven av Avisa Nordland lørdag.