Forsvaret støtter ambulanseberedskapen i nord med Bell-helikopter

Oslo  20120901.
Et Bell-412 SP helikopter i lufta over Oslofjorden under flyoppvisningen som markerte at det norske luftforsvaret er 100 år.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Oslo 20120901. Et Bell-412 SP helikopter i lufta over Oslofjorden under flyoppvisningen som markerte at det norske luftforsvaret er 100 år. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Etter anmodning fra Helsedirektoratet stiller Forsvaret et Bell 412-helikopter med mannskap i ambulanseberedskap i Finnmark.

– Anmodningen fra Helsedirektoratet kom 6. november, og avgjørelsen om å stille helikopter og mannskap hastet fordi behovet for ambulanseberedskap i Finnmark er presserende, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Mæland er settestatsråd for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H), som i mai erklærte seg inhabil i luftambulansesaken fordi hans kone Hilde Sjurelv er ansatt i Babcock Scandinavian AirAmbulance AB.

Forsvarets ambulanseoppdrag i Finnmark antas å vare fram til 1. januar 2020. Samtidig utredes det om en løsning med innleie av sivile helikopter kan ivareta beredskapen i stedet for at Forsvaret bistår.

Forsvarets Bell-helikoptre har to ganger tidligere bistått luftambulansetjenesten fra Kirkenes etter at Babcock 1. juli overtok tjenesten etter Lufttransport AS.

(©NTB)

Artikkeltags