Lørdag ga Karin og Tore Bergbjørn hverandre sitt «ja» i naturskjønne omgivelser, i steinura under Hagetinden, på Sørfugløy i Gildeskål.

Det nybakte ekteparet bor i Sogndal, og mens Tore kommer fra Elverum er Karin opprinnelig fra Sverige. Ingen av dem har heller noen slekt eller annen forbindelse til Sørfugløy.

- Hvorfor valgte dere å gifte dere akkurat her?

- Vi hadde veldig lyst til å gifte oss i Nord-Norge. Vi har vært veldig mye og klatret her, mest i Lofoten, men i fjor var vi på Stetind og her på Sørfugløy, sier Karin Bergbjørn og forteller at hun og mannen er ivrige fjellklatrere på fritiden.

- Vi hadde egentlig lyst til å gifte oss på Stetind, men fant ut at det ble litt vanskelig, flirer Karin og fortsetter:

- Men vi synes det er utrolig fint på Sørfugløy. Det er ett av de beste klatrestedene i Norge, og kombinasjonen av dette - med de dramatiske omgivelsene og flott natur, og at det er et veldig fint sted både for fiske og å gå turer.

Gjester fra inn- og utland

Lørdag ble det altså bryllup, og sogneprest Eivind Ørum hadde tatt turen fra Inndyr for å vie ekteparet, og den nybakte bruden forteller at det ble en fin vielse, til tross for at kom litt regn akkurat da.

- Presten var veldig flink, sier hun

Karin Bergbjørn forteller at det til sammen var 80 personer i forbindelse med bryllupet, på øya som i dag ikke har noen fastboende, og med gjester fra både Norge, Sverige, USA og Argentina.

- Flere av gjestene kom hit tidligere i uka, og det har vært helt fantastisk å møte folk som man ikke møter så ofte, sier Bergbjørn.

Også gjestene satte pris på omgivelsene på Sørfugløy.

- Flere syntes dette var en av de flotteste plassene de noen gang hadde sett, og det er folk som har reist veldig masse, sier hun.

- Første gang i historien

Og da vielsen var et faktum, var Karin og Tore Bergbjørn også blitt historiske.

For ifølge formannen for Sørfugløy velforening, Karl Edvard Skavhaug, er dette første gang i historien at det er blitt foretatt en vielse på Sørfugløy.

- Da det var fastboende her, dro man inn til Inndyr for å gifte seg i kirka der, forteller han.

- Tøft gjort

Han forteller at det er rundt 40 husstander på Sørfugløy, og til tross for at det i dag ikke er noen fastboende på øya, er det til stadighet folk på øya.

- Jeg tror de aller fleste syntes dette var veldig positivt, og at det var tøft gjort av to personer som ikke har noen tilknytning til stedet fra før, å velge å gifte seg her. Alle flaggene var oppe, og det var helt supert, sier Skavhaug.

- Romantisk sted

At ingen tidligere har giftet seg på Sørfugløy, synes bruden Karin er rart.

- Ja, det synes jeg er veldig rart. Et flottere og mer romantisk sted, skal man lete lenge etter, sier Karin Bergbjørn.

Takker for god hjelp

Avslutningsvis ønsker hun å takke folk på Sørfugløy for all hjelpen brudeparet har fått i anledning bryllupet.

- Folk har hjulpet oss veldig masse, hentet bagasje og ordnet ting, og de har vært helt fantastiske! Flere av dem ble også med på bryllupsfeiringa, og jeg tror de koset seg de også, sier Karin Bergbjørn.