Forsøkt svindlet for 100.000 kroner

Salg- og markedssjef i Signal, Elisabeth Tindre, advarer mot svensker som tilsynelatende vil ha deg til å si opp et abonement du aldri har hatt.

Salg- og markedssjef i Signal, Elisabeth Tindre, advarer mot svensker som tilsynelatende vil ha deg til å si opp et abonement du aldri har hatt. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Svensk "firma" prøver å svindle norske bedrifter.

DEL

Elisabeth Tindre er salgs- og markedssjef i Signal. Nå advarer hun andre bedrifter om svindelforsøk fra www.industribladet.no.

Tidligere denne uken ble hun oppringt av en svenske som forteller at de tidligere har vært i kontakt med Signal, tilsynelatende fordi Signal ikke ønsker å forlenge avtalen med dem.

- Dette ønsket de en bekreftelse på, så de ga beskjed om at de kom til å sende en oppsigelsesavtale slik at den oppføringen vi har automatisk opphører i august, forteller Tindre.

En liten stund etterpå ringte de tilbake igjen for å få bekreftelse på at Signal signerer, og spør om vi vil returnere pr e-post eller mail.

Liten skrift

Med liten skrift, nederst på arket de ville ha Elisabeth til å signere står det:

"Generelle betingelser: Signaturen min gir uttrykk for at jeg har prokura til å inngå avtaler og jeg har elst og forstått forholdet og tjenestevilkårene på www.industribladet.no/viklar. Tjenesten leveres på magasinet www.industribladet.no, Avtale: 24579. Lengde: Ti perioder. Vilkår. Pris pr period: 9980nok. Vilkår og lovverk Industribladet får rett til att bruke vår logotype og våre opplysninger. Deres ordreverdi delt i to fakturaer på 49.900nopk. Sen betalning tilkommer ti prosent rente. Svensk lovverk gjelder, eventuell tvist løses i svensk tingrett."

Ingen avtale

Problemet er bare at Signal aldri har hatt noen avtale med Industribladet.

Bedriften har 40 ansatte, og Elisabeth tok en runde for å høre om noen hadde bestilt oppføring eller abonnement hos Industribladet?

- Det var ingen som kjente igjen det navnet eller hadde bestilt noe, forteller hun. Så da tok hun saken videre og begynte å sjekke litt.

Tindre sjekket nummeret hun ble ringt opp fra, og det står ikke oppført i 1881, og på google er det heller ingen hjelp å få for å sjekke hvor telefonnummeret kommer fra.

100.000 kroner

Men et enkelt søk bragte henne til nettsiden trygghandel.no. Det er tydeligvis flere som er utsatt for svindelforsøk fra Industribladet. Trygg Handel advarer mot å signere avtalen. De har også nøstet opp i hvem som står bak.

- Hadde jeg signert og returnert ville vi hatt et krav på nesten 100.000 kroner, sier Tindre. Hun er rystet over det frekke svindelforsøket.

Etterlyste avtalen

Men saken var ikke over med det. Dagen etter ringte de henne tilbake nok en gang.

- De ringte for å etterlyse avtalen! Men jeg sa jeg syns de var i overkant frekke og freidige, sier Tindre. Hun vurderer nå å anmelde saken.

Nå advarer hun andre firmaer mot å signere avtale med Industribladet.

AN.no har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Industribladet for en kommentar, uten å lykkes.

Artikkeltags