Forlatt i pappeske

Artikkelen er over 15 år gammel

Uten mat, vann eller varme ble disse bitte små kattungene satt ut i en pappeske for å dø.

DEL

Kattungene er på størrelse med en hamster, og har ennå ikke åpnet øynene ordentlig. Småpusene ble funnet på en trapp i Bodø lørdag ettermiddag, der noen hadde forlatt dem. Der lå de og hutret i en pappeske. Hvis de ikke var blitt funnet og tatt vare på, kunne de vært døde innen få timer.

Rasende.

Dyrebeskyttelsen i Nordland er i harnisk.

– Dette er rent umenneskelig. Hvis man av en eller annen grunn ikke kan ta seg av kattungene, burde man for Guds skyld få dem avlivet på en human måte, freser Tanja Pedersen i Dyrebeskyttelsen.

Pedersen fikk ansvar for kattene etter at de hadde blitt levert til politiet. Pedersen fungerer for øyeblikket som fostermor for de tre små knøttene, som er fullstendig ute av stand til å klare seg på egen hånd.

Blinde, døve og skrikende krafser de rundt i pappesken sin. Et svart, et grått og et kremfarget lite liv. Annenhver time får nurkene kokt, avkjølt vann fra en teskje, slik at de ikke skal tørke ut og dø.

– Kattunger er fullstendig avhengige av kattemor. De produserer nesten ikke varme selv, i tillegg til at morsmelken er den eneste næringen de normalt vil ta til seg, forklarer Tanja Pedersen.

Trenger hjelp.

Hun etterlyser nå livreddende hjelp til de små nurkene – ei amme.

– Hvis noen nylig har fått et kull med kattunger og tror at kattemora kan ha ekstra melk, kan pusen deres bli redningen for disse tre, sier Pedersen. «Ammehjelpen» vil trenges fram til kattungene er syv-åtte uker gamle og kan klare seg selv. Dyrebeskyttelsen vil også gjerne komme i kontakt med fremtidige hjem for to av de tre pusene.

– Den svarte kattungen har vi allerede et hjem til. En av politimennene som har tatt seg av dem, har sagt at han gjerne vil ha den når den blir stor nok, smiler Tanja Pedersen.

Alle som vil hjelpe de tre kat<b4>tungene, nå eller senere, kan ta kontakt med matmor på telefon 91747219.

Melkespreng.

Pusen som er mor til de tre små krypene bør også få ekstra stell, sier Pedersen, og håper at de som eier henne leser Avisa Nordland.

– Kattemor vil få en helt forferdelig melkespreng nå som ungene ikke dier henne. Hvis de som har satt ut kattungene for å dø i det minste bryr seg litt om kattemora, håper jeg de tar henne med til dyrlegen slik at hun kan få en sprøyte mot melkespreng, sier den nybakte fostermora

Artikkeltags