- Folk er misunnelige

Bjørn-Inge Hansen

Bjørn-Inge Hansen Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Daglig leder for Lyd på Hjul og ansvarlig før lørdagens gatebil-treff, Bjørn-Inge Hansen, mener fordommene mot rånere skyldes misunnelse. Se bildeserie fra treffet.

DEL

Går du mellom bilene på sommerens gatebil-treff i Bodø kjenner du en svak eim av Wunderbaum gjennom all eksosen. Bilene står som perler på en snor mens de freser lyd fra motor og stereo.

- Hvem har ikke drømt om en stilig bil eller et kraftig stereoanlegg, spør Bjørn-Inge Hansen.

Han er daglig leder for Lyd på Hjul, og er ansvarlig for lørdagens arrangement. Treffet er et samarbeid mellom Hansens butikk, bilmagasinet Max Power og Emma, en forening som arrangerer bilstereo-konkurranser.

Uforståelig
Hansen forstår ikke fordommene mot de som kalles "rånere".

- Hva er galt med å bygge og oppgradere bilen sin? Det er en kjempehobby. Mye bedre enn å bare sitte på kafé og drikke seg full.

Bjørn-Inge Hansen forteller at samholdet i gatebil-miljøet er sterkt.

- Det er kjempemange som interesserer seg for bil i landet. Man får fort venner, og folk er generelt interessert i å lære av hverandre, sier Hansen.

For et år siden arrangerte han et lignende arrangement i Bodø. I den sammenheng ble foreningen Bodø Gatebil stiftet. Daglig leder i foreningen, Tony Kårvand, er vakt på biltreffet i år.

Stor interesse
- Etter at vi etablerte Bodø gatebil i fjor har interessen vært upåklagelig. Mange savnet en slik klubb, sier Kårvand.

Også han møter skepsis fra utenforstående.

- Mange tror at gatebil-entusiaster enten er unggutter med mye penger, eller unggutter som ikke vet å håndtere pengene sine. Men dette er folk som ser på bilene sine som mer enn en bruksgjenstand, forklarer Kårvand.

Ingen grenser
En av de er Erik Fido Westgård. Østlendingen passer på sin røde Seat Ibiza. Bilen har vunnet mange priser, blant annet EM og NM i lyd. Westgård er tidligere bilmekaniker, men arbeider nå som webdesigner. Hver svarte og sølvfargede stripe på bilen har han designet selv.

- Jeg har vel bygd om hele bilen. Det er generelt veldig moro å skape noe, sier Wesygård.

- Hvor går grenser for hvor mye man kan fikse på bilen?

- Det går ingen grenser.

Artikkeltags