Flyet stupte 9000 meter

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 5 år gammel

Dramatikk på SAS fly fra Oslo til Tromsø tirsdag.

DEL

Det var 69 passasjerer ombord på flyet som gikk fra Oslo til Tromsø, melder Nordlys.

Flyet var i 41.000 fots høyde over Røros da trykkfallen i kabinen inntraff og flyet måtte da raskest mulig gå ned til 10.000 fot (ca 3000 meter) og returnere.

- Vi hadde kommet halvveis, så jeg lå og sov. Jeg våknet av at flyet krenget på en måte som ikke er normalt. Så begynte flyet å skrangle, det tok en krapp høyresving og dykket kraftig. Mens dette pågikk fikk vi ikke vite noe. Det føltes som om det gikk ti minutter uten at vi fikk vite hva som skjedde. Når flyet stabiliserte seg igjen, så fikk vi vite at det var et trykkfall som var årsaken. Det var sikkert ingen fare, men men det var skremmende mens det sto på, forteller en mann som reiste på flyet til Aftenposten.

Det er foreløpig ukjent hva som førte til trykkfallet, skriver Aftenposten.

- Dette skjer fra tid til annen, og noen passasjerer opplevde nok dette som dramatisk. Men normal prosedyre ble hele tiden fulgt. Når det blir trykkfall i kabinen varsles pilotene, og de må kjøre raskest mulig ned til sikker høyde. Oksygenmaskene utløses autmatisk ved behov, men pilotene valgte i dette tilfellet å utløse dem manuelt for sikkerthets skyld. Under nedstigningen blir det gitt få og korte beskjeder, men det ble gitt mye informasjon i sikker høyde, sier informassjonsjef i SAS, Knut Morten Johansen, til Aftenposten

Tips Oss
TLF: 75 50 50 50 E-post: tips@an.no SMS/MMS: ANtips til 2005 Send video

Artikkeltags