Flere tatt med narkotika på Værøy

Tre menn er pågrepet på Værøy etter et større beslag av narkotika. Det største beslaget var på nærmere 300 gram amfetamin, som en av de pågrepne vil bli siktet for.

Tre menn er pågrepet på Værøy etter et større beslag av narkotika. Det største beslaget var på nærmere 300 gram amfetamin, som en av de pågrepne vil bli siktet for. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Politiet søkte torsdag 17. juli etter narkotika på Værøy, hvor det ble gjort beslag av amfetamin, hasj, marihuana og rivotril tabletter, opplyser Salten politidistrikt i en pressemelding.

Det var i forbindelse med Midnightsun festivalen som i disse dager blir arrangert på Værøy at politiet på Værøy ba om bistand fra Bodø.

Brukte narkotikahund

En narkotikahund søkte torsdag denne uka gjennom aktuelle områder på øya. I den forbindelse ble det gjort funn av en større mengde narkotika som etter politiets vurdering var klargjort for salg.

Tre menn ble pågrepet som alle har tilhørighet til øya. Det største beslaget var på nærmere 300 gram amfetamin, som en av de pågrepne vil bli siktet for. I tillegg ble det i forbindelse med narkotikasøket gjort flere mindre beslag, hvor ytterligere en mann er siktet og vil få et forelegg.

Flere beslag

Tidligere i uka ble det pågrepet totalt 6 personer i Bodø som var på veg til festivalen. Da ble det beslaglagt mindre mengder med hasj, tabletter, amfetamin, ecstasy og LSD drypp.

- Jeg er veldig godt fornøyd med at vi har fått narkotikahund til å søke gjennom aktuelle områder på Værøy. Vi ønsker at øya vår skal være trygg, derfor er det veldig viktig at det ikke selges og brukes narkotika, sier Asgeir Jakobsen, politioverbetjent på Værøy.

- Når det arrangeres en så pass stor festival på Værøy er det viktig at festivalen ikke forbindes med narkotika. Det er videre viktig at foreldre som sier ja til at deres barn skal kunne dra på festival også er trygg på at ungene skal slippe å bli tilbudt narkotika på festivalen. Derfor har politiet valgt å sette inn ressurser for å forebygge salg og bruk av narkotika på festivalområde, sier han videre.

Risikerer 10 års fengsel

Beslaget av amfetamin kommer inn under straffelovens § 162, 2. ledd hvor det står; Grov narkotikaforbrytelse straffes med fengsel inntil 10 år. Ved avgjørelsen av om overtredelsen er grov, skal det særlig legges vekt på hva slags stoff den gjelder, kvantumet og overtredelsens karakter.

an.no presiserer: I den første tittelen av denne saken skrev an.no at narkotikabeslagene ble gjort på festivalen. Det ble kun gjort mindre beslag inne på festivalområdet. De større beslagene ble gjort andre steder på øya.

Artikkeltags