Gå til sidens hovedinnhold

Fauske-russ herjet museumsområde

Artikkelen er over 8 år gammel

Men de lover å rydde

Blårussen inntok Fauske Bygdetun og museumsområdet natt til 17. mai. Her er resultatet.

Utbrente engangsgriller, tomgods etter øl og sprit, en bil samt annet søppel ligger slengt utover et stort område i det populære utfartsområdet.

Reagerer

En tilfeldig turgåer som passerer når AN tar bilder av søppelet, syns det er forferdelig at russen i det hele tatt får lov å holde på slik inne på et museumsområde med bygninger flere hundre år gamle.

Henslengt bil

I går ettermiddag, etter at 17. mai-feiringen i Fauske var over, så området ut som en svinesti. En amerikansk van sto parkert inne på området som vanligvis er skjermet for biltrafikk, benker og bord var flyttet til en festplass utenfor Leifsethuset og over 100 russekort lå strødd utover området.

Også ryggsekker, klær og andre personlige eiendeler lå strødd rundt etter festnatten.

– Skal rydde

Det var ikke lett å få tak i ansvarlige russ ettermiddagen 17. mai, men eieren av bilen, Jonas Jordahl Andersen kommenterer gjerne saken.

– Vi må bare beklage dette, men det kom en del folk utover kvelden som ikke var russ. Dette var folk mellom 20 og 30 år som tok gradvis over festplassen. Men bilen er allerede fjernet og jeg skal personlig garantere for at stedet vil se bedre ut lørdag til samme tid. Ut fra det vi har erfart, er det ikke alle som stiller opp, men jeg skal iallfall ta min tørn for å rydde og skal forsøke å få så mange som mulig med meg på oppryddingen, sier Jonas Jordahl Andersen.

Politiet godtok

Han poengterer at det var mest blåruss inne på området da russefeiringen pågikk.

– Vi hadde også besøk av politiet annenhver time mens festen pågikk normalt, og det kom ingen innvendinger, men de fulgte med, sier Jordahl Andersen.

Kommentarer til denne saken