Fart på el-drømmen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I løpet av året håper Moving City at de har 60 elbiler rullende rundt på bodøveiene.

DEL

Torsdag kom 10 biler som skal kjøres på veiene i Bodø.

Drømmen er å ha flest mulig elbiler på veiene, og disse bilene begynner å bli gode nå. Vi ser også at det kommer større biler med større rekkevidde. Biler som snart passer for privatmarkedet, sier daglig leder Mads Pinnerød i Moving City.

Ideen om å fylle veiene med el-biler tok et stort steg videre med den første leveransen av ni grønne og en hvit Fiat. Ombygd til elbil og fordelt på Bodø Energi (4), Bodø kommune (1), Umoe Itet (2), Iris Salten (1) og Avis og Budget bilutleie med en bil hver. I tillegg til det som nå er 11 biler i Bodø, kjører sju Moving City biler rundt i Trondheim.

Før jul kommer det nye ni biler til Bodø, en ekstra i Trondheim og en første bil til Oslo. Med andre ord nok et steg i Moving City sin ambisjon om å etablere seg i ti norske byer.

Nesten 400.000 kroner. Pinnerød forteller at det nå letes etter nye biltyper som kan leveres med elmotor. Foreløpig er Fiat Fiorino og Fiat E 500 de beste valgene, men prisen er stiv.

– Ca. 380.000 til 400.000 kroner er dagens pris for en Fiorino med elektrisk motor. Årsaken til den høye prisen er at ombygging til elbil er småskalaproduksjon, samt at batteriene er dyre.

Oppsiden ligger i at 100 kilometer ute på veien koster ca. 18 kroner i strøm. Det er bare en femtedel av det en bensin eller dieseldrevet bil sluker av innholdet i lommeboken.

– Det vil komme spennende og billigere nye elbiler i løpet av kort tid, sier Pinnerød.

Håpet er at også privatkunder skal kunne vurdere elbil uten å måtte betale langt mer enn for samme type bil med bensinmotor.

Service. ]Ombyggingen av bilene skjer hos selskapet Micro-Vett i Italia. For å sikre at kundene i Bodø får hjulene til å trille rundt, har ansatte hos Autoelektro i Bodø blitt kurset i støvellandet for å ta hånd om vedlikehold og service av det elektriske. Resten av bilen er det Nymo Bil som skal ivareta.

Om det virkelig fungerer smertefritt å kjøre med elbil i Bodø skal det også forskes på. Handelshøgskolen i Bodø har fått oppdraget med å følge biler og brukere.

Artikkeltags