Gå til sidens hovedinnhold

Fanget ørret i skogen

Artikkelen er over 11 år gammel

Stor var gleden hos Stig Næss (59) fra Rognan etter at han fanget en ørret på over åtte kilo - i en sølepytt i skogen!

Det var rundt klokka 11 onsdag formiddag at Næss var på tur med sin fem år gamle springer spaniel Alfred ved Osøyra ved Nexans på Rognan. Han merket seg at ei kråke letta mellom trærne rundt én kilometer fra elvemunningen i Saltdalselva, men han merket også at det var noe som rørte på seg der kråka letta fra.

Hjelp av flommen

- Først trodde jeg det var ei and som bevegde på seg, men ved nærmere ettersyn lå det en stor og fin ørret i en liten sølepytt og sprella. Blodet rant fra det ene øyet. Trolig er det kråka som har hakket ut øyet, forteller Næss.

Etter at han oppdaga fisken som han senere har veid til 8,4 kilo, tok han seg rundt en bekk for å få fatt i fisken.

- Den har trolig gått seg vill mellom trærne mens vannføringa var veldig høy. Når vannet har gått tilbake, har den ikke funnet veien ut. Jeg fikk i alle fall tak i halepartiet på fisken, og fikk den med meg opp.

Røkt ørret?

- Det er jo ikke ofte slike ting som dette skjer, men ettersom det kanskje blir mer flom, må jeg kanskje ta flere turer med Alfred i området, humrer Stig Næss.

Rognan-mannen planlegger nå et bedre måltid av fisken.

- Selv om det er utenom fiskesesong på ørret, så vurderte det jeg slik at fisken var for skadd til å slippes ut igjen. Derfor håper jeg at den kan serveres på matbordet i løpet av den nærmeste tiden - enten varm eller røkt, forteller Stig Næss.