Få har flere jobber enn Øyvind (45)

Fornøyd. Øyvind Johansen jobber både natt og dag for at hjembygda hans skal bestå og utvikle seg.? De siste årene har mange ungdommer flyttet til Storjord- og Korsnes-området, konstaterer han fornøyd.

Fornøyd. Øyvind Johansen jobber både natt og dag for at hjembygda hans skal bestå og utvikle seg.? De siste årene har mange ungdommer flyttet til Storjord- og Korsnes-området, konstaterer han fornøyd. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sauebonde. Driver maskinfirma. Og snekkerfirma. Og begravelsesbyrå. Eier matbutikk. Monterer varmepumper. Og...

DEL

Multigründeren Øyvind Johansen (45) står på for å holde liv i hjembygda.

Likevel er han ikke å finne verken på formue- eller inntektstoppen i Tysfjord.

– Forklaringen er at jeg bruker pengene mine på de virksomhetene jeg er involvert i, forteller 45-åringen fra Storjord.

Johansen driver sauebruk med 50 vinterforede dyr, maskin- og snekkerfirmaet Øyvind Johansen Maskin AS og Tysfjord Begravelsesbyrå.

I tillegg eier han dagligvareforretningen Storjord Servicehandel, driver med montasje av varmepumper og snøbrøyting, samt er medeier i fiskebedriften Taste of North på Korsnes.

Må tjene

– Hovedbeskjeftigelsen min er maskinfirmaet. Der er jeg formelt ansatt, men også alle de andre virksomhetene er svært viktige for meg.

Totalt har de forskjellige firmaene ni-ti ansatte, oppsummerer han.

– Var det planen din å engasjere deg så bredt?

– Nei, det var det kanskje ikke, men jeg er opptatt av å få ting og lokalsamfunnet til å fungere. Jeg har veldig mange kjempeflinke og lojale medarbeidere, men mye jobbing blir det selvsagt.

– Og kanskje også litt penger?

– Ja, penger er man nødt til å tjene. Hvis ikke stopper alt opp.

Fiskeri

I en del år drev Johansen “bare” med gårdsbruk og brøyting. I tillegg har siden midten av 1990-tallet vært involvert i oppdrettsnæringen. De siste årene har han også engasjert seg sterkt i fiskeribedriften Taste of North.

– Området Storjord og Korsnes er veldig avhengig av hvor godt det går på Korsnes. Taste of North er med sine mange ansatte en hjørnesteinsbedrift som skaper mange ringvirkninger for andre. Det var grunnen til at jeg engasjerte meg i bedriften. Nå ser det heldigvis ut til å gå retten veien for den. All lutefisken som produseres i høst skal selges gjennom Rema-kjeden. Det stiller store krav til oss.

Fritid

– Det blir ikke mye fritid på deg med så mange gjøremål?

– Nei, det blir det ikke, men så travelt som jeg har det nå skal jeg ikke fortsette å ha det. For tiden er det bare noen få timer midt på natta, samt litt i helgene, at det er stopp her. Men, det er flott å holde på når ting går bra. Det er en del unge folk som flytter hit. Det gjør det trivelig og inspirerende å holde på. Dessuten har jeg stor glede av å oppleve at andre lykkes, sier Øyvind Johansen.

Stort løft

Han er ikke bare opptatt av egen bygd, men også av nabobygder og kommuner.

– Jeg synes det både på Tysfjords vestside og i Hamarøy har skjedd mye positivt de siste årene. En periode så det nokså mørkt ut, men den tendensen har heldigvis snudd. Området har opplevd et stort løft. Nøkkelen er å få unge folk til bygdene og at det fødes unger. I tillegg er det viktig at lokalsamfunnene er i endring. Uten endringer dør de ut, sier den 45-årige multigründeren.

Artikkeltags