– Få benytter seg av tilbudet

Artikkelen er over 6 år gammel

Derfor mener fylkesrådslederen det er helt greit å legge ned hurtigbåttilbud på lørdagene. Hva mener du om kuttene? Si din mening her.

DEL

Fylkesrådet bestemte 8.mai at Nordlandsekspressen mellom Sandnessjøen og Bodø skal legges ned på lørdagene. Mellom Svolvær og Bodø forsvinner hurtigbåten på vinterstid. Nesten 7 millioner skal spares ved å kutte lørdagstilbudet.

Få reisende på lørdager

Fylkesrådsleder Odd Eriksen avviser at hurtigbåtruta på lørdager har så stor betydning.

– Jeg tror det er betydelig overdrevet å snakke om livsnerven langs kysten. Vi har en rekke parallelle transportmidler som folk bruker. Og det er sånn at tilbudene vi har på lørdager er det veldig få som benytter seg av, sier fylkesrådsleder Odd Eriksen (Ap) til NRK.no.

Prioritererer andre tilbud

Samferdselssektoren ligger an til et merforbruk i år på 18 millioner kroner. Ved å redusere rutetilbudene på lørdagene skal det spares penger, men også skapes handlingsrom for å prioritere nye tilbud.

– Når vi nå får signaler fra lakseprodusentene på Lovund og i Herøy som har behov for ei ekstraferge på natta på sommeren. Da er det viktig for oss å levere. Og da kutter vi der det gjør minst vondt, på lørdagene, sier Eriksen.

Odd Eriksen skal ha et møte med ordførere langs helgelandsleia i dag, men han sier saka er avgjort:

– Dette er den type endringer fylkesrådet kan gjøre. Og det gjør minst vondt å kutte på lørdagene, da er det som sagt veldig få som reiser, sier fylkesrådsleder Odd Eriksen.

Artikkeltags