Gå til sidens hovedinnhold

- Et trist vedtak

Artikkelen er over 7 år gammel

Campusdrøm i vasken.

Politikernes sluttstrek er et tilbakeslag for drømmen om en universitetscampus som sydet av liv fra morgen til kveld.

Det fastslår universitetsdirektør Stig Fossum etter at politikerne valgte å sette foten ned for idrettsfyrtårnet på Mørkved.

- Det planlegges bygd 1.000 til 1.500 studentboliger i området omkring Mørkvedlia. Vi drømte om en campus som sydet av liv fra morgen til kveld, der studentene i tillegg til å bruke hallen gjennom studier på dagtid, på fritiden fikk muligheten til å ta del i den organiserte idretten. At man nå velger ikke å gå videre med utredningen av prosjektet, synes vi er trist. Det er utfordrende for oss, sier Fossum til Avisa Nordland.

Kan ikke overta

Vedtaket kom overraskende på universitetsdirektøren.

- Jeg hadde håpet og trodd at prosjektet skulle tas en fase til, for å se hva man klarte å få til, sier Fossum, som selv hadde gjort det klart overfor kommunen at Universitetet var rede til å ta halvparten av kostnadene for videre utredning.

Han er klar på at et bredt samarbeid mellom mange aktører var forutsetningen for at hallen med prislapp 220 millioner kroner skulle kunne la seg realisere.

- Jeg føler ikke at vi kunne ha gått lengre. Vi er leietakere, og kan ikke bli eiere. Av formelle grunner er det også utelukket for oss å overta ansvaret for prosjektet, understreker han.

- Utrolig bra konsept

- Jeg må absolutt si jeg er skuffet. Også jeg ble tatt på sengen av formannskapets vedtak. Jeg er overrasket over at de bare slipper det nå. Det har vært en lang prosess, men jeg føler ikke at noen av politikerne har tatt veldig tak rundt prosjektet, sier Marthe Limstrand, som har arbeidet med å samle idrettene som var tenkt inn i storhallen om prosjektet.

Selv har hun bakgrunn fra Bodø klatreklubb, som i tillegg til ishockey, turn og friidrett ville fått dekket sine behov for spesialhaller gjennom storprosjektet på Mørkved.

- Her var det snakk om å få mye avklart allerede før jul, hevder hun.

- Jeg er overrasket over at det blir satt strek allerede nå, uten at prosessen er fullført. At kommunen er presset på økonomi har jeg full forståelse for. Samtidig har idretten store behov, som det er kommunens oppgave å løse. Summen av det økonomiske i dette prosjektet er ikke nødvendigvis større enn kostnaden ved å etablere flere mindre anlegg. Dette var et utrolig bra konsept, sier Limstrand.

Kommentarer til denne saken