Og ikke bare sommerbridgen heller. Svein-Jarle Ludvigsen organiserer det meste av bridgeturneringer i Bodø og har i 30 år vært en aktiv frivillig og ildsjel i miljøet.

- Det er gøy å legge til rette slik at andre kan kose seg, sier hovedpersonen.

Selve Sommerbridgen spilles i perioden 1. mai til 1. september. I samme periode er det pause fra klubbkveldene som er mandag, tirsdag, onsdag og torsdag ellers i året.

Hobby for alle

- Hva er det med bridge?

- Det er både spennende og veldig sosialt. En hyggelig hobby, og en sport for alle uansett klasse og alder, smiler han. Og er et levende eksempel på det siste. Selv begynte han nemlig som 13-åring.

- Tar det lang tid å lære bridge?

- Grunnreglene tar du i løpet av et par måneder. Da er du klar til å begynne med mengdetrening, smiler han.

Leder

I Bodø er det i dag fire bridgeklubber. Svein Jarle Ludvigsen anslå at det er omkring 100 aktive spillere i klubbene. De er organisert i Norges Bridgeforbund Salten. Som Svein-Jarle Ludvigsen er leder i.

- Det er totalt ti klubber i regionen, og spesielt i Saltdal og på Fauske er det et veldig aktivt miljø, sier lederen. Saltenmiljøet har flere pallplasseringer i NM i bridge de siste årene, så det er absolutt mulig å hevde seg herfra.

- Hva skal til for å bli god?

- Innsikt, talent og trening, kommer det kjapt.

Tidlig ute

Forslaget om å gi sommerblomsten til Svein-Jarle Ludvigsen kom inn til redaksjonen en hel måned før vi hadde bedt om kandidater. Allerede i midten av mai ble vi kontaktet av noen fra bridgemiljøet som ønsket å gi heder og blomster til Svein-Jarle Ludvigsen.

- Dette setter jeg veldig pris på, en fin opplevelse, sier han.

- Er de flinke til å sette pris på deg ellers også?

- Ja, det er de virkelig. Jeg føler at jeg blir satt pris på, folk trives og jeg får gode tilbakemeldinger.