Rundt 20 norske komikere har i løpet av de siste dagene meldt seg inn i den lukkede Facebook-gruppen "Norge er vårt". Dette er en side hvor medlemmene publiserer muslim- og innvandringsfiendtlige meldinger.

Det er Dagbladet som skriver dette.

Siden inneholder kritikk mot norsk innvandringspolitikk, bestemte politikere og norske medier. Men det er også flere grove ytringer på siden. Ifølge Dagbladet inneholder siden oppfordringer om å henge eller skyte muslimer.

- Trodde det var tull

Standup-komiker og programleder Erlend Osnes fra Bodø er den som startet infiltreringen. Han sier til Dagbladet at målet er å gi de hatefulle ytringene et ordentlig motsvar.

Ifølge Dagbladet kom Osnes over gruppa da en venn la ut et bilde på Instagram av ting som ble skrevet der.

- Jeg trodde nesten det var tull. Da bestemte jeg meg for at dette må man gjøre noe med, sier han til Dagbladet.

Kastet ut

Osnes meldte seg inn i gruppa og begynte å ta til motmæle mot noen av de hatefulle ytringene.

- Da fikk jeg en tirade om muslimer og innvandringer. Så ble jeg kastet ut av gruppa.

Overfor Dagbladet understreker Bodø-væringen at han ikke ønsker å håne noen, men at han ønsker å belyse det hatet som finnes i slike fora.

- Det er helt jævlig. Det er hat og et språk som ikke hører hjemme noe sted. Jeg har ikke kunnskap, forslag eller løsning på problemet som helhet, men håper noen vil se på hvordan vi som samfunn kan gjøre noe med med, sier Osnes til Dagbladet.

- Kristne verdier

Kasper Johan Birkeland, som også er nestleder i Demokratene i Møre og Romsdal, administrerer Facebook-siden "Norge er vårt". Overfor Dagbladet sier han at hensikten med gruppa er å fremme kristne verdier og norsk kultur.

- Jeg kjenner ikke til at disse komikerne har vært innom siden. Vi fjerner folk som ikke står inne for våre prinsipper.

- Er dere ikke åpne for motargumenter?

- Jo, men vi stenger ute dem som håner eller kverulerer. De som argumenterer på en skikkelig og folkelig måte er velkommen, sier han til Dagbladet.

- Umulig

- Det er lagt ut meldinger om at muslimer fortjener nakkeskudd og å bli hengt med gitarstrenger. Er det innenfor gruppas prinsipper?

- Hver enkelt får stå for de meldingene de legger ut. Vi som administratorer kan umulig gå gjennom og slette alt som blir lagt ut, sier Birkeland til Dagbladet.

Mandag morgen har gruppa "Norge er vårt" 3.159 medlemmer.