Er han Norges uheldigste?

Mareno Johansen hadde         det tungt etter at hjemmet hans i Slettbakk utenfor Oppeid brant ned natt til 1. mai i 2007. Han fikk bygd nytt hus i nærheten og flyttet inn der i fjor, men arbeidene som ble gjort på huset til 2,7 millioner var så dårlig at         det ble erklært som ubeboelig. Denne uken ble det reve

Mareno Johansen hadde det tungt etter at hjemmet hans i Slettbakk utenfor Oppeid brant ned natt til 1. mai i 2007. Han fikk bygd nytt hus i nærheten og flyttet inn der i fjor, men arbeidene som ble gjort på huset til 2,7 millioner var så dårlig at det ble erklært som ubeboelig. Denne uken ble det reve Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

– Blir det aldri slutt på uhellene og ulykkene mine? undrer Mareno Johansen mens han bivåner at det ni måneder gamle huset hans må rives.

DEL

– Jeg tror jeg må være Norges mest uheldige person, sier 40-åringen fra Hamarøy og sikter til alt han har vært utsatt for opp gjennom årene.

Johansen betegner seg selv som en ulykkesfugl.

– Jeg venter bare på at det skal skje noe igjen, sier han mens huset han flyttet inn i sommeren 2008 blir revet på grunn av elendig håndverk. Johansen måtte bygge seg nytt hus etter at det gamle brant ned våren 2007.

– Det nye huset blir på bare én etasje, sier Johansen og forklarer det med at han i påsken i år ramlet i trappen huset som nå rives. Det resulterte i to brudd i ryggen

Selv om han er en ulykkesfugl, forsøker 40-åringen å ta de mange hendelsene med et smil. Han har heller ikke noe imot å fortelle om alt han har gjennomgått.

Uten jobb

For en måned siden brant bilen hans opp. Det skjedde bare en uke etter at han og resten av familien hadde vært i Harstad med campingvogna på slep.

– På hjemveien slet jeg fronten av vogna på en dårlig vei slik at vogna måtte kondemneres, og for tre uker siden ble jeg arbeidsledig. Firmaet jeg kjørte for hadde ikke lenger oppdrag nok til å holde meg i arbeid. Det er svært beklagelig, spesielt nå som jeg får en god del ekstra utgifter i forbindelse med at jeg må rive nyhuset og bygge nytt. Forsikringen dekker ikke fullt ut kostnadene til dette. Hvordan jeg vil ende økonomisk gjenstår å se. Jeg frykter jeg er like uheldig som vanlig, sier Mareno Johansen.

De mange uhellene er ikke bare av ny dato. Også for noen år siden, midt på 1990-tallet, opplevde han en bilbrann. Året etter ble bilen han da hadde anskaffet seg, tatt av et isras i Sørfold.

– Ungene mine var med i bilen og måtte sende til sykehus med ambulanse. De kom fra det uten alvorlige skader, men bilen gikk det verre med. Påsken etter lånte jeg meg en bil. Det gikk ikke likere enn at jeg kjørte inn i et steinras i en tunnel i Sørfold. Jeg ble heldigvis ikke skadet, men bilen ble fullstendig ødelagt.

Vil vekk

Til Mareno Johansens lange liste over uhell og ulykker hører også med at han for cirka ti år siden ramlet fra tanken på en slambil og ned i smøregraven på verkstedet til Stoklands Bilruter i Hamarøy, et fall på rundt fem meter.

– Da havnet jeg bokstavelig talt i graven. Jeg ble skadet i ryggen og har siden slitt med ryggproblemer. Det er i grunnen et under at jeg fortsatt er i live, mener han.

Akkurat nå er det arbeidet med å rive det sju måneder gamle huset og få oppført nytt, som opptar han mest.

– Men det er helt forferdelig å måtte være med på å rive ned et helt nytt hus. Aller helst skulle jeg vært lengst mulig vekk, gjerne i Syden. Kanskje "Se og Hør" vil spandere tur på meg dersom bladet får høre om hvor uheldig jeg har vært, sier ulykkesfuglen.

Artikkeltags