- Helt personlig, så reagerer jeg veldig sterkt på denne saken. Dette ville jeg selv ha opplevd som enormt krenkende, dersom jeg ble satt i en slik situasjon, sier Elisabeth Lier Haugseth til AN.

Haugseth er leder for juridisk avdeling hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Diskriminering

Torsdag skrev Avisa Nordland om Alice Asplund (23) som på feltøvelse måtte kle seg naken og bade sammen med 30 gutter i førstegangstjeneste og foran fire mannlige befal.

- Etter å ha lest denne saken, så reiser det seg klart en del spørsmål om diskriminering, sier Haugseth og fortsetter:

- Når Forsvaret behandler alle soldatene likt, så kan det ramme veldig ulikt, og da er man fort inne i en situasjon som kan være diskriminerende. Her er hun blitt presset til å gjøre noe som er langt utenfor hennes egne intimgrenser.

- Et fattigere Forsvar

- Forsvaret har egne instrukser og regler som skal ivareta den enkeltes integritet i sitt arbeid. Forsvaret sier de ønsker en mangfoldig sammensetning, av både kvinner og menn. Men da må soldatene oppleve at det blir lagt til rette for det og at dette blir ivaretatt. Med en sak som dette risikerer Forsvaret selv å bli et fattigere forsvar, der jenter skremmes bort fra å gjøre tjeneste i militæret, sier Haugseth.

Delta i debatten og si din mening om saken her!