Gå til sidens hovedinnhold

Enorm kveitefangst

Artikkelen er over 12 år gammel

Det ble verdensrekord i Helnessund i natt. Det sørget to svensker og en kveite for.

– Vi fisket egentlig etter stortorsk, så vi var ute på dypt vann langt til havs i det fine været, forteller Bosse Carlsson. Sammen med fiskekompis Hans-Olov Nilsson var han sent i går kveld ute for å prøve fiskelykken, da det plutselig nappet skikkelig i Nilssons fiskestang.

Halvannen time

– Til å begynne med trodde kanskje det var en stor torsk, men etter halvannen times kamp gikk det vel opp for oss at her var det snakk om større saker, fortsetter Carlsson.

Og det hadde de svenske kompisene helt rett i. På stanga hang ei kveite, som ble målt til hele 211,5 kilo. Den var 268 centimeter lang, og hadde en omkrets på 200 centimeter. Den gjeldende verdensrekorden for kveitefangst på stang ble satt av danske Søren Beck utenfor Værøy i fjor sommer, men den kveita var "bare" 202 kilo.

Slept til land

– Det tok to og en halv time før vi klarte å få kveita opp til overflaten, og da så vi at den virkelig var enorm. Det var ikke snakk om å få den opp i båten, så vi måtte binde den fast i båten og slepe den til land.

Samtidig ringte kompisene etter hjelp på land, og til tross for at klokka var 2 på natta stilte hjelpere velvillig opp. Hele ti mann var i sving for å få storkveita på fast grunn. Bosse Carlsson transporterer hvert år svenske fisketurister til Helnessund gjennom selskapet Fiskebussen, og er storfornøyd med fangsten.

– Dette blir helt klart god reklame for bedriften, avslutter han.