Endelig kan Løvold flytte

Stort lokale. En ledig seksjon i fryseterminalen blir nå bygd om for å huse industriproduksjonen.

Stort lokale. En ledig seksjon i fryseterminalen blir nå bygd om for å huse industriproduksjonen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er målet 100 millioner.

DEL

Løvold AS flytter sin maritime produksjon inn i Bodø havn.

– Her skal vi bygge det som blir Norges mest moderne verksted for fortøyningsutstyr, vaier og vaierstropper, sier administrerende direktør André Løvold i Løvold AS.

I dag foregår produksjonen i Breivika i Bodø. Logistikken er kronglete der tusenvis av tonn med tauverk og vaier fraktes over kai i Straumen og kjøres til og fra Bodø på bil.

Lang kamp

Løvold AS har i to tiår bedt om å få kjøpe tomt på Rønvikleira, men det har de tidligere år ikke fått lov til fordi arealene har vært forbehold fiskeriformål.

Nå skjer flytting inn i det som er leide lokaler i Bodø Fryseterminal. De strenge kommunale bestemmelsene om fiskeriformål er historie for lengst, men det har likevel vært vanskelig å finne tomt.

Foreløpig blir det derfor en flytting bare av industriproduksjonen ned til Rønvikleira.

– Kontorplassene og lager blir fortsatt i Breivika, men vi vil helst flytte også disse arbeidsplassene, sier Løvold om veien videre.

Vekstarena

Løvold AS er det største selskapet i konsernet André AS. Omsetningen i Løvold AS i 2013 var på rundt 83,5 millioner kroner. I år er målet 100 millioner.

– Veksten kommer fordi vi har flinke ansatte, at vi er omstillingsdyktige i forhold til nye krav i markedet og at vi importerer de varene som industrien trenger, summerer Løvold opp suksessoppskriften.

Det hjelper også godt på at Nord-Norge er vekstarena for havbruk.

Driftsleder Stig-Rune Valen supplerer med at Løvold nok rangeres blant Norges fremste leverandører til havbruksnæringen der man blant annet har en helt dominerende posisjon i Nord-Norge.

Viktig med kai

For å opprettholde den posisjonen er levering direkte over kai svært viktig.

– Det etterspørres blant annet i mange anbudspapirer om man kan levere direkte over kai, skyter Løvold inn.

Det handler heller ikke bare om levere til oppdrettsnæringen. Løvold har ambisjoner om øke aktiviteten inn mot maritim sektor og offshorenæringen.

– Men da må vi være konkurransedyktige, understreker han.

Mer vekst

Den andre store brikken i konsernet er industrivarekjeden Tools AS. Løvold har fem butikksteder i Nordland. Han forteller at også Tools vil få en pen vekst inneværende år der man sikter seg inn på en omsetning på 80 millioner kroner. Mye handler om økt aktivitet i offshoreindustrien på Helgeland.

Årets opptur kommer for øvrig fem år etter at Løvold-familien var igjennom et generasjonsskifte.

– Jeg satte meg den gang et mål om å bygge en struktur på virksomheten, forteller Løvold.

Hele konsernet har for øvrig 50 ansatte og omsatte i 2013 for 156,3 millioner kroner.

Logg for oppdrett

Inne i strukturen er det også to eiendomsselskaper og det lille men viktige selskapet Havbruksloggen.

Havbruksloggen er nært knyttet til leveransene av fortøyningsutstyr til oppdrettsnæringen. Kort og godt fungerer loggen som en dokumentasjon på at et oppdrettsanlegg er rigget med ankring og annet utstyr som tilfredsstiller alle myndighetskravene.

Og der er enorm mye å holde orden på. Et forankringsanlegg kan bestå av langt over 1.000 deler som trenger ettersyn og utskifting.

En leveranse til et nytt oppdrettsanlegg kan fort være på 130 tonn med utstyr forteller driftsleder Valen.

Artikkeltags