En av Nord-Norges viktigste stillinger i næringslivet skal besettes om en måned. Flere lokale kandidater er aktuelle.

Konsernsjef Leif Finsveen skal erstattes. Styreleder Ivar Kristiansen føler seg trygg på stillingen fylles av en kompetent leder.

– Vi går bredt ut og ønsker den beste i denne jobben som er den viktigste i Nord-Norges kraftbransje, sier Kristiansen.

Spennende jobb, men...

– Er du selv en aktuell kandidat?

– Nå er jeg styreleder i selskapet og tror jeg skal forholde meg til det, sier Kristiansen som, uten å nevne navn, selv har en del kandidater han mener kan gå inn i stillingen som konsernsjef.

Stortingsrepresentant Odd Henriksen (49) er en som nevnes i miljøet.

– En veldig spennende og viktig jobb, men for meg er timingen svært dårlig. Jeg har tre år igjen på Stortinget, men jeg ser ikke bort fra at jeg kunne vært søker dersom jeg ikke har vært der jeg er nå, sier Henriksen.

– Det er en stund til fristen går ut

Tre interne kandidater i SKS-ledelse trekkes også fram. En av disse er Stein Mørtsell (51), adm.dir. i SKS Produksjon.

Han har bred erfaring fra virksomhetene i konsernet nett, marked og produksjon og er høyaktuell.

– Jeg har en god jobb i dag som jeg trives i. Om jeg søker kan jeg ikke svare på. det er to uker til fristen går ut, sier Mørtsell.

I likhet med Mørtsell og også konserndirektør Steinar Pettersen nevnt. Det samme er hans kollega Sten-Rune Brekke (48).

– Det er en stund til fristen går ut, men i dag kan jeg vel si at det er svært liten sjanse for at jeg søker, sier Brekke som er gift med Fauskes ordfører, Siv Anita Brekke (Ap).

Sjef i Bodøregionens Utviklingsselskap også med i kablaen

Administrerende direktør Arne Juell i Bodø Energi, er også nevnt som en aktuell kandidat. Hans karriere er temmelig lik Leif Finsveens som hadde samme jobb som Juell i Bodø Energi, før han ble konsernsjef i SKS. Juell har bred erfaring og kjenner kraftbransjen godt. Også gjennom styreledervervene i Nordlandsnett as, og Nordland Elsikkerhet as.

Odd-Emil Ingebrigtsen (49) er nytilsatt sjef i Bodøregionens Utviklingsselskap (BRUS), men også nevnt i kandidatrekka. Ingebrigtsen har begrenset erfaring innen kraftbransjen, men har lang og bred erfaring i næringslivet, både som leder og utvikler med gode resultater.