Han er den yngste i Norge som får metadon i legeassistert rehabilitering.

Gutten ble plassert på fosterhjem da han var fem og har aldri hatt noen stabilitet rundt seg. 20-åringen er straffedømt fire ganger for narkotika- og vinningsforbrytelser. Han er bøtelagt en rekke ganger.

Nå må han svare for å ha vært voldelige mot politiet og spyttet på dem. Gutten har en smittsom sykdom.

Han har truet med å drepe polititjenestemenn og en fengselsbetjent og for å ha sparket sund taklyset i cellebilen. Han er også tiltalt for bruk av amfetamin og hasj.

Berserk. I august i fjor fikk politiet melding om at gutten gikk berserk i en leilighet i Bodø.

Han var psykisk syk, hørte ting og var ikke i kontakt med virkeligheten. Det var i forbindelse med framstilling hos lege at 20-åringen var voldelig og truende.

I oktober i fjor måtte politiet rykke ut til en adresse i byen. De møtte tiltalte som blødde fra et kutt i pannen og var sint. Også denne gangen ble han vanskelig på legevakta.'

I fengselet følte gutten seg dårlig behandlet av en av betjentene. Overfor en annen ga han uttrykk for at han ville drepe betjenten mens familien hans så på, og understrekte: Du vet at jeg er i stand til å gjøre det.

Samtalen ble overhørt av en annen fengselsbetjent som meldte fra om truslene.

Ikke bevist. 20-åringen var også tiltalt for å ha stjålet et kredittkort og skaffet seg varer og tjenester for 11.471 kroner i løpet av et par uker.

På grunn av bevisets stilling valgte aktor, politiadvokat Bjarte Walla å frafalle posten. Han ba retten dømme 20-åringen for ni straffbare forhold, alle begått i prøvetiden for den forrige dommen. Walla ba om en deldom med 21 dagers fengsel og 60 timers samfunnsstraff.

Retten legger til grunn at arten, omfanget og alvoret i saken taler for ubetinget fengsel. Men på grunn av spesielle omstendigheter og at gutten nå er inne i en avgjørende rehabiliteringsfase, velger Salten tingrett å dømme han til 90 timers samfunnsstraff.