Salten tingrett mente rektoren hadde et seksuelt forhold til sin elev i fem år, fra før hun fylte 16.

Mens påstanden i tingretten var ett år og to måneders fengsel, avsa tingretten en knusende dom mot rektoren i mai i år og dømte mannen til tre og et halvt år.

Den nå 51 år gamle mannen avviser all skyld når han nå prøver saken for lagmannsretten. Han har byttet forsvarer fra Tor Haug til osloadvokaten Jan Erik Teigum.

Filmet hjemme

Teigum ba lagmannsretten avskjære tre videofilmer som bevis. Det avslo retten.

Filmene er tatt opp hjemme hos den tidligere rektoren med et kamera gjemt i en penn. De viser seksuell omgang mellom jenta og en mann som åpenbart framstår som rektoren.

Det benekter mannen for to av filmene, men han medgir at det er han som er på den tredje filmen som ikke er fullt så grov.

Omsorg

Hun var elev og 15 år gammel, han rektor på en liten skole i en av Bodøs nabokommuner.

Eleven var hakkekylling på skolen, ensom og manglet omsorg hjemmefra. Hun fant omsorgen hos skolelederen.

Familien hans fungerte som omsorgshjem for jenta. Hun har forklart seg grundig om et forhold som utviklet seg til et omfattende seksuelt forhold til den 28 år eldre rektoren.

I tillegg til seksuell omgang minst tre ganger i uka, måtte hun sende han meldinger hver tredje time.

Gravid

Sommeren 2006 oppdaget hun at hun var gravid. Hun tok abort. Våren 2009 ble hun gravid igjen. I mellomtiden hadde mannen måttet slutte som rektor på skolen og flytte.

Men forholdet fortsatte.

Jenta fikk nøkkel til mannens nye leilighet og bodde der i perioder. Hun ble tatt med på turer til utlandet og forskjellige steder rundt om i landet.

Bevis

Det var da hun forsto at den tidligere rektoren hadde begynt å se seg om etter en ny kvinne, at hun fikk tak i et spionkamera i en penn for å skaffe seg bevis for hva som hadde foregått.

Til tross for filmene nekter den tidligere rektoren for alt.

Han mener at han bare ga henne den naturlige omsorgen jenta trengte, men ikke noe mer.

Tingretten avviste hans forklaringer som usammenhengende, vage og tvetydige.

Retten kom til at mannen utnyttet sin posisjon til å skaffe seg seksuell omgang med ei jente som var særlig sårbar, og at denne maktposisjonen fortsatte også etter at han sluttet som rektor og hun som elev.

Frykt

Mannen spilte på jentas frykt for å miste sin eneste voksenkontakt, for å få viljen sin, mente tingretten.

At han hele tiden har benektet forholdet og opprettholdt benektelsen tross klare bevis, har vært en ekstra belastning for henne. At den seksuelle omgangen også resulterte i to graviditeter, var et ytterligere skjerpende moment da Salten tingrett behandlet saken i mai.

I tillegg til å tredoble straffen i forhold til påstanden da, ble mannen dømt til å betale sin tidligere elev i alt 198.000 kroner i erstatning og oppreisning. I dag vil lagmannsretten vise filmsnuttene mannen ønsket ikke skulle bli vist.