Dobler Norwegian-rutene til Evenes

Satser mot Lofoten. Fra våren dobler Norwegian kapasiteten med to daglig direkteruter mellom Oslo og Evenes.? Jeg tror potensialet er enormt og at vi vil se en voldsom økning, spår Bjørn Kjos.Foto: ANB

Satser mot Lofoten. Fra våren dobler Norwegian kapasiteten med to daglig direkteruter mellom Oslo og Evenes.? Jeg tror potensialet er enormt og at vi vil se en voldsom økning, spår Bjørn Kjos.Foto: ANB

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Lofoten er et av de flotteste stedene du kan finne på jorda. Vi vil se en voldsom økning av tilreisende.

DEL

Det sier toppsjefen i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos. Derfor øker også Norwegian kapasiteten.

– Vi vil ha to daglige avganger mellom Oslo og Evenes fra våren, sier han til AN.

Mer tilgjengelig. Lørdag åpner Lofotens Fastlandsforbindelse. Kjos som for flere år siden kjøpte en leilighet i Svolvær sentrum, regner med å bruke fire timer fra Oslo til Svolvær etter Lofast-åpningen.

– Lofoten blir mye mer tilgjengelig. Det blir billigere for folk å reise siden de slipper mellomlandinger, og det blir mye mer effektivt å dra direkte til Evenes for så å busses inn til Lofoten, sier han.

At Norwegian dobler kapasiteten til Evenes får ikke betydning for selskapets ruter til Bodø og Tromsø.

– Bodø vil nok miste en del av gjennomgangstrafikken mot Lofoten, spår Kjos, men han tror ikke tapet blir betydelig.

– Turistene vil nok fortsatt komme til Bodø for å ta Hurtigruten nordover, men et tap vil nok Bodø oppleve, sier han.

Fra storbyer. Om en uke starter Norwegian direkterute mellom Tromsø og London. Bjørn Kjos vil vurdere å sette inn direkteruter fra europeiske storbyer til Evenes dersom London-satsingen går bra.

– Går Tromsø bra vil også Evenes gå bra. Du må huske at Lofoten er en av få perler igjen på jorda, folk i Europa har begynt å se mot nord. Jeg tror potensialet er enormt og at vi vil se en voldsom økning, sier Kjos.

Ifølge Harstad Tidende er en bussrute mellom Leknes og Evenes lufthavn allerede klar når Lofast åpner. En byrute mellom Harstad og Svolvær er på skissestadiet.

Endrer reisemønster. Til Bladet Vesterålen sier lufthavnsjefen på Evenes at de forventer mer trafikk. Allerede er det planlagt utbygging av terminalbygget i tillegg blir at parkeringsplassen utvides med 300 plasser. Lufthavnsjef Martin Berntzen sier at han regner med at charterturistene til Lofoten nå heller vil dra til Evenes framfor å fly via en småflyplass og videre fra Bodø.

– Lofast åpner for store muligheter, sier Bjørn Kjos til AN.

– Med direkteruter til Evenes blir det langt billigere for folk å reise både ut og inn. Jeg tror de vil kunne spare halvparten av det de i dag må ut med. Flere og flere blir opptatt av Nord-Norge og Lofoten. Selv falt jeg pladask for Lofoten og skulle gjerne vært med på å feire åpningen av fastlandsforbindelser, sier Bjørn Kjos.

Artikkeltags