Roderick Sloan ber fylkespolitikerne som vil legge ned hurtigbåttilbudet om ikke å glemme kråkebollene.

– Også kråkeboller reiser med hurtigbåten, påpeker den skotske mesterkokken som har bosatt seg på Nordskot i Steigen. Der har han etablert bedriften Arctic Caviar. Den leverer kråkeboller, som er blitt omtalt som verdens beste råvarer.

Nå frykter Sloan for en snarlig nedleggelse av den internasjonalt anerkjente bedriften.

– Hvis forslagene om å legge ned hurtigbåtruta mellom Helnessund og Bodø, samt å kutte ut godsfrakten med Nordlandsekspressen, blir vedtatt vil det effektivt sette spikeren i kisten for bedriften min, som jeg har brukt ti år på å bygge opp, sier Sloan til Avisa Nordland.

Gourmetmat

Han omtaler hurtigbåten som livsnerven langs kysten.

– Den frakter folk og varer både til og fra småstedene. Nordskot er et knøttlite sted, men med båten ligger stedet bare noen få timer fra mine kunder i Oslo, København, Stockholm, London og Paris. Vi har samarbeidet i årevis og personalet på hurtigbåten er nå eksperter på frakt av levende gourmetsjømat. Alt går knirkefritt, kundene mine er fornøyd og jeg får strålende kritikker, forteller Roderick Sloan.

Mye presse

Tilbakemeldingene fra kundene hans har opp gjennom årene brakt internasjonal presse til Steigen ved et utall anledninger.

– Journalister og kamerafolk tar også hurtigbåten når de kommer for å lage saker til The Independent, The Observer og Newsweek, eller for å lage tv-program som «Hugh’s Scandimania» som for tiden vises på transatlantiske flyreiser, eller Noma-filmen «The Perfect Storm», påpeker Roderick Sloan.

Stor dødelighet

Alternativet til å bruke hurtigbåt til å frakte kråkeboller er tre-fire timer i bil.

– Det må i så fall foregå på noen av de dårligste stamveiene i Norge, med retur samme dag før jeg må ut i båten igjen for å fange flere kråkeboller. Skal jeg ansette en person for å kjøre denne ruta for meg? Det er ikke så enkelt. Ikke tåler skjell og kråkeboller bilturen heller, jeg får opptil 30 prosent dødelighet i partiene om de fraktes slik, sier Sloan.

Ingen alternativ

Han stiller spørsmål ved om hvordan man skal kunne drive næring uten logistikk.

– Har noen regnet på hva de passasjerene som tar båten, faktisk genererer av inntekter for fylket? Hva frakten bidrar med i regnskapet, ikke bare for hurtigbåten men for samfunnene langs kysten? Hurtigbåten er ikke en shoppingrute, slik fylkesrådet tidligere har antydet. Vi som bor på kysten har ikke noe alternativ om vi skal komme oss til spesialisthelsetjeneste, tannlege, flyplass og tog, eller om vi skal selge verdens beste råvarer til verdens beste kunder, sier lederen for nedleggingstruede Arctic Caviar.