Gå til sidens hovedinnhold

Dette kjøttet er sunnest

Artikkelen er over 8 år gammel

Reinsdyrkjøtt er noe av det magreste kjøttet du kan spise og er like sunt som fisken viser en fersk studie fra UiT, skriver Universitetet i Tromsø (UiT) på sine nettsider.

Kjøttet er i tillegg sammenlignbart med fisk og sjømat når det kommer til Omega 3 og essensielle fettsyrer, skriver Nordlys.

Kun to prosent fett

Stipendiat ved Det helsevitenskapelige fakultet, Ammar Eltayeb Ali Hassan, har analysert kjøttet, leveren, talgen og beinmargen til 131 reinsdyr i fire fylker og 14 beiteområder i Norge. Han sier reinsdyrkjøtt inneholder dobbelt så høye verdier av noen næringsstoff enn annet kjøtt, samtidig som det kan sammenlignes med kylling i fettinnhold.

– Kjøttet inneholder de essensielle fettsyrene som vi mennesker må skaffe oss gjennom mat. Selv om fet fisk er viktig kilde til essensielle fettsyrer i norsk kosthold, er nivåene på noen av disse stoffene i reinkjøtt sammenlignbar med sjømat som torsk, krabbe, blåskjell, østers og scampi. I tillegg inneholder 100 gram reinsdyrkjøtt den daglige anbefalte dosen av Omega 3 og 6, sier Hassan til Uit.no.

Reinkjøtt har et fettinnhold på kun 2 prosent. Storfe har 9 prosent og lam ligger på 17 prosent.