Dette bygget skal huse 550 ansatte

Kombinasjonen med auditorium og et stort atrium, tror eierne at vil gi Energihuset en ekstra kvalitet. Luftig blir det i alle fall midt imellom kontorfløyene.

Kombinasjonen med auditorium og et stort atrium, tror eierne at vil gi Energihuset en ekstra kvalitet. Luftig blir det i alle fall midt imellom kontorfløyene. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Og her er ikke en gang energiklasse A godt nok.

DEL

Energihuset bygges som passivhus, men skal ha større aktivitet enn noen andre private kontorbygg i Nordland.

– Egentlig er det over dobbelt så dyrt å bygge i dag som for 12 år siden, oppsummerer Jess Owe Johansen, prislappen for Bodø og Nordland sitt største privateide kontor- og forretningsbygg.

I 2001 sto Energihuset på 10.000 kvadratmeter ferdig. Byggesummen inklusiv tomt var den gang på ca. 120 millioner kroner. Nå har eierne investert nye 120 millioner kroner. For det får de 5.000 kvadratmeter ekstra inklusiv auditorium til 200 personer, pluss et stort atrium.

Atrium

– Tekno arena, sier Johansen og slår ut med armene inne i atriet. Et glassoverbygd område midt i bygningsmassen på 400 kvadratmeter som innbyr til mer enn bare business. To gangbruer oppe under glasstaket knytter blant annet kontorfløyene sammen.

En av bruene trenger Dips ASA. En av de største leietakerne som trenger mer plass. Auditoriet er også skreddersydd for Dips sine behov for å kunne samle inntil 200 personer. Med Tekno -arena vegg i vegg, har auditoriet også et vrimleområde å tilby.

Mer plass

Utvidelsen av Energihuset gjennomføres for å gi de store eierne og leietakerne mer plass. Dips ASA tar en halv etasje ekstra i den nye fløyen og har opsjon på en halv etasje til. Elektrokonsernet og Bodø Energi trenger også mer plass. Det samme gjelder Sweco. Inn kommer også KPMG, mens Itet flytter på sin side til det nye Central Atrium inne i byen.

Per i dag er fortsatt 2.000 kvadratmeter ledig. Johansen håper å fylle på med leietakere som ser nytten av å være samlokalisert med store aktører som Dips, Elektro og Bodø Energi.

Over 500

Når alt står ferdig, vil rundt regnet 550 personer ha kontor eller sin montørjobb knyttet til Energihuset.

– Det er vel ca. 400 som jobber her i dag eller har montørjobber med utgangspunkt i dette bygget. Med den nye fløyen øker det til ca. 550 anslår Johansen.

Fra cellekontor i 2001, har de fleste bedriftene for lengst etablert seg i landskap. Antall kontorarbeidsplasser spratt også i været i takt med at kontorveggene forsvant. ?Det samme gjorde biltrafikken inn til huset.

I dag er det trangt med parkering. Med nybygget kommer det i alt 100 nye parkeringsplasser. Og Johansen tror at nettopp tilgangen på parkering skiller Energihuset fra andre sentrumsnære kontor- og forretningsbygg.

Miljøeffektivt

Energihuset skal leve opp til ryktet som miljøeffektivt. I 2001 fikk bygget installert varmepumper som sikret at et daværende Energihuset ikke skulle brukte mer energi enn nødvendig til oppvarming.

Det siste tiåret er kravene til energiøkonomisering ytterligere forsterket. Mange velger nå å bygge forretnings- og kontorbygg i den høyeste energiklassen som er A. Eierne bak Energihuset har tatt dette et steg lenger og bygges som passivhus.

Blant annet er det ikke panelovner i kontorlokalene. Mye av oppvarmingen skal komme fra elektronisk utstyr, lys og menneskene som jobber der.

Artikkeltags