Dette blir hele verdens lekestue

Summer of 2015. Administrerende direktør Odd Emil Ingebrigtsen i Bodøregionens utviklingsselskap og daglig leder Per-Arild Konradsen i stiftelsen First Scandinavia inviterer like godt nesten hele verden til Artic Camp International neste sommer. Arrangementet skal gi ringvirkninger i hele Salten lover de to. Kanskje hele Nordland på sikt kan bli lekegrind, drodles det i First Scandinavia.

Summer of 2015. Administrerende direktør Odd Emil Ingebrigtsen i Bodøregionens utviklingsselskap og daglig leder Per-Arild Konradsen i stiftelsen First Scandinavia inviterer like godt nesten hele verden til Artic Camp International neste sommer. Arrangementet skal gi ringvirkninger i hele Salten lover de to. Kanskje hele Nordland på sikt kan bli lekegrind, drodles det i First Scandinavia. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Arctic Camp International heter det som skal gjøre om Bodø og Salten til lekestue for hele verden i 2015.

- Ideen fikk vi da vi så hvor stor Gothia-cupen i fotball er blitt i Göteborg.

- En hel uke hver juli fyller verdens største ungdomsturnering i fotball hele byen med aktiviteter, innleder daglig leder i stiftelsen First Scandinavia Per-Arild Konradsen.

Ekstrem vekst

Også Ekstremsportveka på Voss og VM i skreifiske er eksempler på ideer som er blitt til store og delvis internasjonale arrangement.

- I 1998 samlet Ekstremsportveka 200 deltakere og ble drevet av 12 frivillige. I 2012 var det 1.400 deltakere, 400 frivillige og 5.000 besøkende.

Det er kombinasjonen av barn, teknologi og legoklosser som har gitt First Scandinavia en unik posisjon i Norge.

Stiftelsens årvisse First lego league samler tusenvis av barn til lek og vitenskapelig alvor hver høst. Året rundt besøkes Newton-rom i hele Norge over 30 kommuner av titusener som vil lære om teknologi (egen sak).

Det bruser nå. Bodøregionens utviklingsselskap (BRUS), er koblet på.

- Dette angår ikke bare Bodø, men hele Salten og for den saks skyld hele Nordland. Aktiviteten vi legger opp til kan like gjerne gjennomføres i Lofoten. Vi må også vise fram og ta i bruk alt vi har av aktiviteter og opplevelser, summerer administrerende direktør Odd Emil Ingebrigtsen i BRUS.

Målet er å etablere konseptet Arctic Camp International som en bedrift, som kan sy sammen både det finansielle og det praktiske.

Hele verden

Og det er en stor pakke som skal sys i sammen. Konradsen sier rett ut at målgruppen er å hente inn tusenvis av deltakere fra Europa, USA og Midtøsten.

Beskjeden fra det fjerne utland så langt er et en uke i Bodø synes for lite hvis man først skal reise langt.

Og det er slettes ikke snakk om noen guttetur.

Arctic Camp international har hele familien som agenda. Når det gjelder barna sikter man seg inn på aldersgruppen 12–16 år.

De yngste skal få delta i inspirerende aktiviteter der vitenskap, teknologi og lek står i fokus. De voksne skal lokkes med spektakulær natur, musikk, underholdning og fysisk aktivitet.

Ny fly-camp. Og Konradsen vet alt er mulig. I fjor arrangerte First Scandinavia Newton Aviation Camp med 30-deltakere. De fikk fly i Forsvarets skolefly, samt lære om helikopter og luftsport.

Fly-campen skal inngå som en del av pakken og Konradsen kan fortelle om enorm interesse for å delta også i år.

Artikkeltags