Sverre Andersen (21) mener bilvasken har ødelagt lakken fullstendig. Shell nekter for det hele.

I slutten av mai var den siste frontskjermen rettet ut og lakkert. Som en siste pynt på verket skulle Andersen ta en «perfect shine»-vask hos Shell Stormyra. Det gikk ikke helt som planlagt.

– Det så ut som den hadde blitt vasket med en tornado av stein og grus, sier Sverre Andersen oppgitt til Avisa Nordland.

– Helt ødelagt

21-åringen kjøpte sin Toyota Celica 2000-modell for tre år siden og har fikset opp enhver skramme som har oppstått siden.

Da han fikk se at bilvasken hadde laget dype og gjennomgående riper på hele bilen, tok han frustrert kontakt med ledelsen. De gjorde det klart at det ville bli en forsikringssak.

– De ville ikke ta noe ansvar. Nå er saken låst og det er ikke noe mer å hente hos forsikringsselskapet, forteller Andersen.

Dette skjer til tross for at bileieren har fått bekreftelse fra en tredjepart på at skaden har oppstått under behandling i vaskehallen.

– Ingen tvil

Sverre Andersen hadde bilen inne hos verkstedet på Bodø videregående skole hvor de fikk rettet ut en bulk. Dette skjedde to dager før bilvasken, og verkstedet bekrefter at lakken var så godt som feilfri.

– Vi har sett bilen i ettertid av bilvasken som er utført på Shell Stormyra og kan med sikkerhet si at lakken nå er svært skadet jevnt over bilen. Det er langt større skader enn da vi hadde bilen inne hos oss, skriver de i en bekreftelse som ble sendt til forsikringsselskapet og Shell.

– Det er tydelig at den har blitt ødelagt av vaskehallen, sier Martin Scobie som er seksjonsleder ved kjøretøy-avdelingen på skolen.

Tilbake sitter Sverre Andersen med ødelagt lakk og liten økonomisk mulighet til å utbedre skadene eller gå rettens vei.

– Jeg har polert bilen og prøvd å dekke over, men det er vanskelig. Hvis jeg skal ta en lakkrens på verksted koster det mange tusen kroner og det har jeg ikke råd til, sier Andersen og rister på hodet.

Tar ikke skylden

Da AN tok kontakt med A/S Norske Shell bekrefter de at saken er låst.

– Vi overlot saken til vårt forsikringsselskap fordi de er eksperter på å finne ut ansvarsforhold. De konkluderte med at de ikke kunne finne noe som tilsa at vi er ansvarlige for skaden som har skjedd på bilen, sier kommunikasjonsrådgiver Nina Sjurseike.

Ledelsen hos Shell Stormyra var ikke tilgjengelig for en kommentar da AN tok kontakt.