Det ene huset koster fem millioner mer

Familievillaen til venstre ligger i Storvika mellom Bratten og Skivika i Bodø, og koster 12 millioner kroner. Villaen til høyre har en takst på 7,1 millioner, og ligger i Fredensborgveien i Bodø.

Familievillaen til venstre ligger i Storvika mellom Bratten og Skivika i Bodø, og koster 12 millioner kroner. Villaen til høyre har en takst på 7,1 millioner, og ligger i Fredensborgveien i Bodø. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Tidligere denne måneden skrev an.no om den herskapelige villaen i Fredensborgveien 102, som har en takst på 7,1 millioner kroner. Villaen er på 459 kvadratmeter.

Nå ligger en mindre bolig, en 450 kvadratmeter stor enebolig i Storvika i Bodø ute til salgs. Prislappen? 12 millioner kroner.

Arkitekttegnet

Huset er bygget i 2014, og har sju soverom og fire bad. EiendomsMegler1 beskriver eiendommen som "en innbydende og delikat arkitekttegnet familievilla, nybygget i 2014, med gjennomtenkte løsninger og særpreg både på materialvalg og utrustning."

- Forsvarer denne eneboligen en pris på 12 millioner, megler Tobias Bronder?

- Måten den er bygd på, plasseringen og størrelsen gjør at boligen er verdt 12 millioner. Den ligger veldig fint til i Storvika, med ganske unik utsikt. Det er også en praktisk planløsning, og er tilrettelagt for rullestolbrukere. Det er mulighet for generasjonsbolig.

Ikke hverdagskost

Bronder forteller at flere allerede har lastet ned prospektet, og sier at det ikke er hverdagskost med en bolig i denne prisklassen i Bodø.

- Er eneboligen luksuriøs nok til å forsvare en prislapp på 12 millioner?

- Det er den. Det er fire bad i huset, og alle rom har en egen lydsone med integrerte høyttalere. Det er vannbåren varme i første og andre etasje, og et unikt kjøkken. Selgerne har valgt dyre løsninger. Tanken var egentlig at selgerne skulle flytte inn selv. De har ikke holdt igjen under byggingen. Men på grunn av at arbeidssituasjonen endret seg flytter de likevel ikke til Bodø. Kjøperne får derfor opplevelsen av å flytte inn i et helt nytt hus.

Ubrukt

Bronder sier at det ikke er gjort noen verditakst av huset, men at prisantydningen er på 12 millioner.

- Det er ingen grunn til verditakst. Huset er ubrukt på alle flater, og prisantydningen er gjort ut fra kostnadene man har hatt på å bygge huset. Jeg er forberedt på at det kan ta tid å finne riktig kjøper, når det er en såpass høy pris. Det er ikke gitt at kjøper er fra Bodø eller omegn. Det kan dukke opp en internasjonal kjøper for alt jeg vet.

Ifølge eiendomsmegleren kan det ta alt fra noen uker til et år å finne den rette kjøperen.

- Vi har solgt dyre eiendommer tidligere. Kjøper kan være rett rundt hjørnet, og ringe meg i neste uke. Den siste dyre boligen vi solgte, solgte vi etter i underkant av et år.

- Ikke sjenerende støy

- Eiendommen ligger i enden av Bodøs gamle søppelfylling, og nært Bratten aktivitetspark. Er beliggenheten så god som man skal ha det til?

- Det at den ligger ved Bodøs gamle søppelfylling har ingen betydning. Det at eiendommen ligger nært Bratten aktivitetspark ser jeg på som noe veldig positivt. Det er ingen tvil om at vi selger en familieeiendom. Dessuten ligger ikke boligen like nært aktivitetsparken som en skulle tro. Støyen fra aktivitetsparken er ikke sjenerende på noen måte, og man ser den nesten ikke i det hele tatt fra huset.

Bronder sier at kjøperne av eneboligen ikke vil få med seg morgensola, men at man midtsommerstid får sol utpå ettermiddagen.

- Du har en ganske unik utsikt over fjorden, og om sommeren er det såvidt midnattsola forsvinner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken