Derfor gliser Sigrid bredt

Sigrid Nygård har laget sin egen eventyrskog med et helt univers av spennende skapninger. Neste år skal hun åpne en ny betongpark.

Sigrid Nygård har laget sin egen eventyrskog med et helt univers av spennende skapninger. Neste år skal hun åpne en ny betongpark. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

– Bare den som bevarer og erkjenner barnet i seg, er voksen.

Det står det skrevet på et lite papirark inne i eventyrskogen til Sigrid Rasmussen (60) på Ulvsvåg i Hamarøy.

– Ja, slik er det, bekrefter hun mens hun viser rundt i skogen sammen med barnebarna Selina og Sebastian fra Bodø.

Er unik

Rasmussen får sommerblomsten til Avisa Nordland for nettopp denne skogen som er gratis og åpen for alle, voksne som barn.

– Hun bør også få blomsten for å få vist folket for et fantastisk menneske hun er. En butikk hvor hun gir bort varene, har hun også, samt en fantastisk nisseutstilling. Gjestfriheten hennes er bare helt utenom det vanlige, sier forslagsstilleren.

Sigrid Rasmussen mener nordmenn er heldige som bor i et fredelig land.

Innholdsrik

–?Likevel må vi forholde oss til alt som skjer rundt om i verden, eller til egne problemer. Vi trenger av og til en pause fra disse problemene og da kan det hjelpe å ta seg et lite friminutt i eventyrskogen og finne fram til barnet i seg. Det er det barnet som har formet oss til det voksne mennesket vi er i dag, forklarer hun.

Nisseskogen til Sigrid Rasmussen er svært innholdsrik og blir flittig besøkt både av lokalbefolkningen og andre. Den inneholder alver, feer, troll, hekser, huldrer, noen visdomsord og mye mer. Skogen er bygd opp gjennom to vintre. Nygård har også laget en «skumleskog». I fjøset har hun flere hundre fantasifigurer, lokaler der hun arrangerer tilstelninger for andre, og en butikk med gratis varer.

Betongpark

Nå er hun i ferd med å utvikle sine kreative evner ytterligere gjennom å lage figurer og gjenstander av betong.

– Neste år er målet å ha ferdig en betongpark som folk kan ferdes i, forteller hun engasjert.

– Hvor har du dine kreative evner fra?

– Det er nok fra faren min.?Da jeg vokste opp ble det å være fantasifull og kreativ ikke så høyt verdsatt. De som var slik, ble gjerne holdt litt nede. Det var derfor først da jeg ble voksen at jeg våget å slippe løs mine kreative sider litt etter litt og siden har det bare strømmet på. Fortsatt tar jeg bare ut fem prosent av kapasiteten min på dette området, smiler Sigrid Rasmussen, selvlært tusenkunstner som gleder mange.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken