Denne båten skal lokke turister fra mellom-Europa

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

En generalagent til Hurtigruta har tatt Gamle Salten inn i sin portefølje.

– Det er nok bare snakk om kanskje 10–15 turister fra Sveits i år, men poenget er at vi har kommet inn i dette markedet i Mellom-Europa, sier salgs- og markedssjef, Kristin Konradsen.

Gamle Salten har altså fenget interesse i Sveits og Østerrike.

– Dette er turister som gjerne har godt med penger, og som vil oppleve lokalsamfunn på nær hold. De vil også gjerne stå litt på brua sammen med kapteinen, forteller Konradsen.

Inn i katalogen

– Nåløyet er trangt. Vi konkurrerer med mange, men vi har altså fått to sider i katalogen til Glur Reiser, fortsetter hun.

I praksis har Rederiet Saltens fått en samarbeidsavtale med reisebyrået. Glur Reiser er for øvrig en betydelig aktør i Europa og spesialist på Norden. Blant annet er de en av generalagentene for Hurtigruta.

Daglig leder i det sveitsiske reisebyrået Glur Reisen, Anne-Marie Bürgi, opplyser i en pressemelding om samarbeidet at de selger stadig flere turer til Nord-Norge.

Vill natur

Bürgi mener vill og vakker kystnatur virker mer forlokkende enn det norske priser virker avskrekkende. Glur Reisen, som har sine kontorer i Basel, selger også stadig flere reiser til Norge.

Og i sin 35 års lange fartstid som reiseaktøren med turisme til Norge, er det de nordligste fylkene som frister sentraleuropeerne mest.

– At tyskere er glad i Norge er en kjent sak, men mitt inntrykk er at sveitsere og østerrikere i stadig større grad søker naturopplevelsene Nord-Norge har å by på, poengterer hun.

Sprek gjeng

Bürgi karakteriserer dagens turister som spreke reisende i aldersgruppen 50 til 80 år. Turister som gjerne er glade i gamle tradisjoner og kystkultur, og som ikke er redde for litt fysisk aktiviteter underveis.

– Det er nok noen som forventer et høyere servicenivå i Norge, og synes prisene kan være stive. Mitt inntrykk er at dette veies opp av en genuint vennlig befolkning og unike opplevelser som overnatting i rorbuer eller båtturer til isolerte småsteder og vakre nordlandsfjorder, sier Anne-Marie Bürgi.

For Rederiet Saltens er det trolig mer å hente i Mellom-Europa. Konradsen bekrefter at man er i nær dialog med en annen stor østerriksk turoperatur.

Kommer de på banen fra 2015 vil de leie inn hele skipet i flere uker av gangen.

Artikkeltags