Gå til sidens hovedinnhold

Definitivt politisk nei til vindmøller på Helligvær

Artikkelen er over 8 år gammel

Vindkraftselskapet Zephyr ønsker å sette opp sju vindmøller på Grimsøya og Valøya i Helligvær.

De fastboende på Helligvær er krystallklare på at de ikke ønsker en vindmøllepark på hjemstedet.

Tidligere denne måneden sa komiteen for plan, næring og miljø (PNM) i Bodø kommune nei i en høringsuttalelse for konsekvensutredning av vindmøller på Helligvær.

Kun Ap sa ja.

– Jeg tror vi alle strever med ikke å være positive til vindkraft. Men dette prosjektet er spesielt. Det er et selskap fra Østfold, som til sterke protester fra lokalbefolkningen, vil sette opp vindmølleparken. Noe som fører til at verdier og kraft føres ut av samfunnet, da Kirsten Hasvoll (SV) da.

Negative konsekvenser

Også i bystyret i dag ble det nei til etablering av vindmøllepark på Helligvær:

- Bystyret anser at etablering av et vindkraftverk på Helligvær har betydelige negative samfunnsmessige konsekvenser, heter det i innstillingen fra PNM-komiteen, som altså kun Arbeiderpartiet stemte mot.

- Det tilrås derfor at man ikke etablerer et vindkraftverk på Helligvær, heter det videre.

- Skulle en allikevel velge å gå videre med planene anbefales det at man gjør en konsekvensutredning, heter det også i det som nå er bystyrets svar i høringsuttalelsen.

Dette ble stemt over i bystyret torsdag, og fortsatt var det kun Arbeiderpartiets medlemmer som stemte mot og partiets Arild Nohr var klar fra talerstolen på at de ønsker en konsekvensutredning.

Bystyrerepresentant Else Marie Torp (Krf) er fastboende på Helligvær, og ble erklært inhabil da bystyret behandlet denne saken.

Kommentarer til denne saken