Bodø Flyklubb har cirka 130 medlemmer. Nå vil Solrun Krane og Katrine Klette Skogøy ha enda flere medlemmer i klubben. Snart begynner klubben kursingen av flyinteresserte som vil gjøre som de to kvinnene, fly selv.

I år kan nye deltagere gå en litt enklere vei til flysertifikatet. De kan sikre seg det såkalte L-APL-sertifikatet. Noe som vil si at deltagerne får flylappen raskere, til en rimeligere penge, mot flere restriksjoner i sertifikatet. Dette kan etter hvert bygges ut til det tradisjonelle PPL-A-sertifikatet.

- Dette er noe nytt som vi har fått muligheten til å skolere folk inn i. Teorikurset er det samme, mens det er forskjell på selve praksisen, sier teorikursadministrator Solrun Krane.

Møte for flyinteresserte

Onsdag 9. september klokken 20.00 inviterer flyklubben til et uforpliktende informasjonsmøte på Idrettens Hus ved Aspmyra stadion.

- Vi håper det kommer så mange som mulig og at vi har nådd ut til folk. Men det er vanskelig å tippe et konkret antall som vil komme. Vi har ei liste over folk som interessert. Den er på cirka 20 personer. Men hvor mange som kommer uavklart. Det vil informasjonsmøtet gi ei avklaring på, sier 35-åringen.

Krane sikret seg først sertifikat for mikrofly. For et par år siden tok hun steget videre, og fløy opp til sertifikat for småfly. Hun har PPL-A-sertifikatet.

- Det var flere grunner til at jeg ville ta steget videre. Jeg syntes flyklubben hadde et veldig bra skoleprogram som tiltalte meg. De har også to fly. Det gir større muligheter for å komme seg ut på tur. Og så har det jo litt med flyglede å gjøre og at jeg ville ta et steg videre, sier hun.

130 medlemmer

Av de cirka 130 medlemmene i klubben er ti prosent kvinner. Det skal også være en av de høyeste kvinneandelene i landet når det gjelder flyklubber.

- Jeg har fått fortalt at det er den høyeste andelen på nasjonal basis. Så det er vi fornøyd med, sier Solrun Krane.

Hun henviser også til hjemmesiden deres, www.bofly.org for mer informasjon.