Stormen Konserthus kan skilte med ikke mindre enn to profiler for åpningsåret. Begge er superstjerner.

Vi snakker om Leif Ove Andsnes og Kari Bremnes. Bremnes fyller alle konserthus i Norge hver gang hun har konsert og er dessuten stor stjerne i Tyskland. Da hun spilte i Bodø under musikkfestuka i fjor samlet hun 3000 mennesker i Solparken.

Leif Ove Andsnes er en verdenskjent klassisk pianist som spiller på de største scenene i verden, med de beste symfoniorkestrene og med de beste dirigentene.

Nå har Stormen Konserthus sikret seg begge to som profiler for åpningsåret.

Stolte.

– Vi er veldig stolte over å kunne presentere Leif Ove Andsnes og Kari Bremnes som Konserthusprofiler i åpningsåret. De fleste konserthus i verden drømmer om én konsert med Andsnes i løpet av et år. I Stormen Konserthus kan vi presentere han i sju ulike produksjoner i løpet av åpningsåret. Kari Bremnes er også veldig ettertraktet, og vi ser fram til å presentere henne i fire unike produksjoner det første året, sier direktør for Stormen Konserthus Rolf-Cato Raade.

Bremnes er fra Lofoten og har i mange år hatt et tett forhold til Bodø. Hun har spilt her en rekke ganger og har fått mange trofaste fans. Også Andsnes har et nært forhold til distriktet, selv om han er fra Karmøy. Pianisten er nemlig inngiftet «bodøværing» og har hytte på Kjerringøy.

Ettertraktet.

At han tar seg tid til intet mindre enn sju konserter i Bodø er likevel oppsiktsvekkende. Han er ettertraktet over hele verden og har ordreboka full for flere år framover. Da Avisa Nordland ble med Andsnes til Hamburg og Steinway-fabrikken for å velge ut nytt flygel til konserthuset, ble han behandlet som en kongelig. I Tyskland og store deler av Europa blir klassiske toppmusikere ansett som superstjerner på linje med de mest kjente artistene innen pop og rock.

Leif Ove Andsnes skal medvirke på følgende konserter:

13.11.14: Konsert på Sinus med Midnightsun Trio.

14.11.14: Offentlig generalprøve på åpningsforestilling.

15.11.14: Åpningsforestilling

17.11.14: Konsert med Nordnorsk Symfoniorkester.

08.01.15: Kammerkonsert med Sonoko Miriam Shimano Welde fiolin, Eivind Holtsmark Ringstad bratsj og Sandra Lied Haga cello.

18.07.15: The Beethoven Journey med Mahler Chamber Orchestra.

19.07.15: The Beethoven Journey med Mahler Chamber Orchestra

21.07.15: The Beethoven Journey med Mahler Chamber Orchestra.

Kari Bremnes skal medvirke på følgende produksjoner:

16.02.15: Prosjekt offentliggjøres 6. november.

08.03.15: KORK med Kari Bremnes

Medio september 2015: Konsert med Ketil Bjørnstad m.fl.

Medio november 2015: Kari Bremnes med band på Sinus.

Andsnes og Bremnes blir profiler i Bodø.