Selger er Jan-Peter Krogh, opprinnelig fra Bodø, men nå bosatt på Kanariøyene.

– Så vidt vi vet er salgssummen med stor margin ny prisrekord for fritidsboliger i Nord-Norge, sier ansvarlig mekler John Åge Handbergi DnB NOR Eiendom til Avisa Nordland.

Mye hus

Prakteiendommen har vært forsøkt solgt siden 2005 gjennom ulike meklere. Den er på 6,5 mål. Foruten hovedbygningen på 495 kvadratmeter, består anlegget av en frodig og flott hage, et åtte kvadratmeter stort uthus, et innredet og isolert lysthus på 13 kvadratmeter og et innredet naust på 87 kvadratmeter.

Villa Haugen ble oppført i tidsrommet fra 1998 til 2000, basert på originale tegninger. Det opprinnelige hovedhuset ble reist av den velstående Schøningfamilien i 1907 og revet i 1948. Det nå solgte nybygget står på den opprinnelige grunnmuren.

Bergtatt

Den nye eieren er bosatt i Danmark, er i 30-årene og har norsk kjæreste sørpå.

– Mannen har en tid vært på jakt etter en fritidseiendom i Nord-Norge. Han kom over Villa Haugen via ryktebørsen og internett og er veldig glad for at han fikk kjøpe stedet. Han og kjæresten gleder seg utrolig til å ta eiendommen i bruk. Villa Haugen er noe av det flotteste som er å kjøpe av fritidseiendommer i Nord-Norge, kanskje det aller flotteste. Kjøperen har også andre fritidseiendommer, men ikke i Norge. Kjøperen er fullstendig bergtatt av Villa Haugen og Steigen, sier John Åge Handberg.

Lite brukt

Jan-Peter Krogh sier på telefon fra Kanariøyene at han er glad for at handelen er gjennomført.

– Jeg valgte å selge eiendommen fordi den er blitt så lite brukt. Det er for råflott å sitte på en slik eiendom og nesten ikke bruke den, men det har vært skikkelig artig å realisere dette prosjektet. Den nye eieren har gjort en god handel, sier han.