Hver torsdag samles ti-femten godt voksne damer i en av dansesalene i Bodø Spektrum. Ikke først og fremst for å trimme, og slett ikke for å drive heseblesende gymnastikk til heftige diskorytmer. Det handler om å danse med magene – og ikke minst resten av kroppen.

– For magedans er mer en livsform enn en idrettsøvelse. Først og fremst handler det om kroppskontroll, deretter handler det om bruk av indre muskulatur og muskler vi nesten ikke vet vi har før vi slipper dem løs til østens arabiske rytmer, forteller Paro Nina Lyngmo entusiastisk.

Frislipp av muskler. Hun er en av flere instruktør for den ivrige damegruppen som stiller til halvannen times frislipp av ukjente muskler, og står sjelden bare på sidelinjen og instruerer.

– Jeg er nok en av de aller ivrigste. Fikk barn for noen måneder siden, men det tok ikke mange ukene etter fødselen før jeg var på plass i dansesalen. De fleste andre som driver med dette har det som hobby, samtidig som det blir litt livsstil å svinge mage, hofter, armer og andre deler av kroppen til myke rytmer, sier hun, med et sideblikk på de ivrige meddanserne.

En dans for alle kroppsformer. Det er siste øvingskveld før de skal opptre offentlig med magene sine. Lørdag formiddag stiller de i Glasshuset for å promotere magedans spesielt og dans generelt, og håper selvfølgelig at mange bodøværinger både vil overvære dansen og ikke minst få lyst til å danse selv.

– Stadig flere blir nemlig interessert i dette. Vi har tre kurs klar for oppstart og har fått en rekke påmeldinger til alle tre kursene. For magedans er for absolutt alle – jeg har selv hatt kurs der alderen på deltakerne har vært mellom 12 og 70 år. I tillegg er dette en danseform som passer alle kroppsformer. Ja, jeg vil nesten si at den passer nesten best til de som har litt kropp å bruke. Dette handler nemlig først og fremst om sunnhet og velvære, slår Lyngmo fast, mens den arabiske musikken strømmer liflig ut i rommet og mot smått svettende dansedamer med glitter og stas rundt hoftene.