– Det har vært rift om de 1002 billettene vi kan selge, og mange må skuffet konstatere at de ikke kjøpte billetter i tide. Vi kunne faktisk kjørt dette over flere dager, men det er dessverre ikke mulig, sier daglig leder Kai Arne Rasmussen i Fauske/Sprint, som opplever mange unnskyldninger fra folk som kjærber om billetter til jubileumsgallaen.

Misliker dette. Men den populære dansegallaen, der blant andre Holmsve og Christer Sjögren skal opptre, er blitt så populær at noen faktisk har begynt å spekulere i det.

– Vi har funnet annonseringer både i Avisa Nordland og på nett der billettene selges til overpris. 1100 kroner for en billett gjør at dette kan betegnes som svartebørssalg, sier Rasmussen.

Han er glad for at arrangementet er populært, men misliker sterkt at billettene selges på svartebørs.

Prisen går opp. – Vi solgte billettene for 480 kroner stykket. Det er en stiv pris, men er det vi må ha for økonomiens skyld. Når noen nå selger billettene for 1100 kroner, betyr det at andre beriker seg på den jobben vi gjør og tar penger vi gjerne skulle hatt, sier Sprint-lederen. Han tror neppe det stopper der.

– Det er enda noen uker til 13. oktober, og vi kan nok risikere at prisen blir enda høyere. Kanskje opp mot 2000 kroner, sier Rasmussen.

Anmelder ikke. Nå advarer han mot å kjøpe billetter av andre enn arrangøren.

– Billettene har en lesbar kode og er knyttet til personer eller grupper. Det kan oppstå situasjoner der de som har kjøpt billetter av andre ikke kommer inn, sier Rasmussen.

Selv om svartebørssalg av denne typen er vedtatt ulovlig, og selgerne lett å identifisere ved hjelp av telefonnummer i annonsene, vil ikke Fauske/Sprint anmelde forholdet.