Gå til sidens hovedinnhold

Da Bjørn Erling skulle sjekke om det kom bobler ut av eksosanlegget startet den elleville historien

Artikkelen er over 6 år gammel

- Jeg satt der søkke peise blaut.

Rett før klokken 17.00 fredag fikk Salten politidistrikt melding om at en bil hadde havnet i elv ved Heggmoen i Bodø. Det var flere personer i bilen men ingen skal ha kommet til skade.

Da an.no kom til stedet viste det seg at historien var nokså ellevill. Bjørn Erling Halvorsen (19) fra Godøynes i Bodø skulle nemlig sjekke om det var lekkasje i eksosanlegget til hans tilårskomne Toyota Carina.

Dermed rygget han ned mot elva for å sjekke om det kom bobler ut av eksosanlegget. Da gikk alt galt for Bjørn Erling.

I vannet

Bilen skled nemlig ut i elva og ble fylt med vann opp til frontruta.

- Jeg satt der søkke peise blaut, forteller 19-åringen.

- Og i fortvilelsen ser jeg også ut av vinduet, og oppdager at mobiltelefonen ligger på bunnen av elva. Så den gikk ad dundas.

Bilen skled ut i elva klokken 15.00. Da starter også den hektiske redningsredningsaksjonen av ting unge menn med eldre biler har i kjøretøyet sitt.

Som bildet nedenfor viser klarte de blant annet å få ut få ei slegge, et stereoanlegg, en vinkelsliper en reisekoffert og noen esker med snus før alt ble ødelagt av elva.

Deretter startet aksjonen for å bilen opp av vannet. En kompis trådde til med sitt tilårskomne kjøretøy. Det gikk ikke. Heldigvis hadde han flere kompiser som støttet opp.

Bakset i flere timer

Etter å ha bakset i to timer kom også hendelsen politiet for øre. Det ble uttrykning med blålys opp til elva. Der møtte lovens lange arm de unge mennene.

- Personene skal ha klart å komme seg på land, opplyste operasjonsleder Ivar Bo Nilsson da an.no lurte på hva som foregikk.

Han fortalte videre at sjåføren i bilen hadde opplyst om at han hadde mistanke om at det var en lekkasje i eksosanlegget. Han skal deretter ha rygget ned i elva for å se om det kom bobler ut av anlegget.

Bilen skled så ut i elva.

- Det er ingen ting som tyder på uvettig kjøring og ingen forhold å anmelde, understreket Ivar Bo Nilsson.

På stedet bekrefter 19-åringen at eksosanlegg-sjekken nok var årsaken til den blaute opplevelsen.

Skal skrotes

Etter å ha bakset i tre timer fikk han og kompisene bilen opp av elva.

- Den skal skrotes, sier han og forteller videre at han allerede har fått seg en ny bil.

Og for dem som har fått med seg Top Gear-episoden der Jeremy Clarkson forsøker å skrote en Toyota Hilux uten å få det til, selv ikke etter at den har ligget på bunnen av havet en månefase, er kanskje denne historien en bekreftelse.

Bjørn Erling Halvorsens startet nemlig etter å ligget i elva i tre timer. Men ventilene hørtes slett ikke bra ut.

Elven det dreier seg om, er elva som renner ut av kraftstasjonen på Heggmoen.