Coop Nordland skal gå i gang med bygging av ny butikk i Valnesfjord, etter at forslaget til reguleringsplan nylig ble vedtatt av Fauske kommune.

Totalt skal det investeres ca. 25 mill kroner i et moderne butikkanlegg. Bygget blir totalt på 1000 m2, med en salgsflate på over 700 m2.

- Gjennom hele prosessen har det vært regelmessig kontakt med Valnesfjord nærmiljøutvalg. Vi ønsker å gi nærmiljøutvalget ros for helhjertet engasjement og gode tips underveis, opplyser Lars Arve Jakobsen, administrerende direktør i Coop Nordland.

- Dette blir den andre Coop butikken som føres opp 100 prosent trevirke. Coop driver butikk i tilsvarende bygg på Støver. Et slikt bygg har mange unike kvaliteter, både i forhold til miljø og estetikk. I tillegg er det et sterkt ønske om en slik butikk blant innbyggerne i Valnesfjord. Det har også blitt vektlagt i beslutningsprosessen, sier Jakobsen.

Det er byggmesterfirmaet Bygg&Vedlikehold as som har fått totalentreprisen. Byggingen starter nå omgående og målet er å kunne åpne den nye Prix butikken i mai.